REGNSKAP

Annonseglipp avslører hvem som trolig blir Eika-alliansens nye regnskapspartner

Eika Gruppen skal begynne å tilby skybasert regnskap til sine bedriftskunder. En stillingsannonse lagt ut rett før jul ser ut til å avsløre hvem som blir leverandøren.

Ifølge Sigurd Ulven, informasjonsdirektør i Eika Gruppen har alliansen ikke inngått noen avtaler med leverandører av skybasert regnskap, til tross for at den man søker skal jobbe på en spesifikk plattform.
Publisert Sist oppdatert

Bankalliansens heleide regnskapsførerselskap, Eika Økonomi, er i ferd med å oppdatere tilbudet til sine kunder. Rett før jul ble det lagt ut en stillingsannonse med tittelen «Vil du være med å etablere og utvikle et nytt selskap i Eika Gruppen?»

Der kommer det at frem at Eika Økonomi skal lansere, markedsføre og selge sitt nye skybaserte regnskaps- og ERP-system, Eika Regnskap, sammen med mer enn 50 Eika-banker, samarbeidende regnskapskontor og partnere over hele landet.  

– Det er første gang vi vil tilby integrerte regnskapsløsninger til bankens kunder, sier Sigurd Ulven, informasjonsdirektør i Eika Gruppen til BankShift.

Dermed går Eika Gruppen i fotsporene til DNB og Sparebank 1-alliansen, som lanserte sine egne skybaserte regnskapsløsninger for et par år siden, etter å ha kjøpt seg inn i regnskapsleverandøren Unimicro på slutten av 2020.

Skal være «superbruker»

Og det meste taler for at det er nettopp Unimicro som nå er i ferd med å få enda flere banker på kundelisten.

For en bit ned i stillingsannonsen viser det seg den salgs- og markedsansvarlige personen som Eika Gruppen søker skal være «en av våre «superbrukere» i Eika Regnskap og den skybaserte regnskapsplattformen Unimicro».

Har ikke signert avtal

– Vi har ikke inngått noen avtaler per i dag og har vært i samtaler med flere aktører, hvorav Unimicro er én av dem, sier Ulven.

– Men om dere søker folk med en så spesifikk kompetanse, høres det lite sannsynlig ut at det vil være aktuelt med en annen regnskapsleverandør?

– At det kan være en nærliggende tanke, forstår jeg veldig godt, sier Ulven og legger til:

– Men vi er altså fortsatt i en prosess med i komme i havn med denne avtalen, der vi vurderer ulike alternativer.

– Når tror du at en endelig avtale kan være på plass?

– I løpet av et par måneder skal vi være i mål, sier Ulven.

Bekrefter gode diskusjoner

Heller ikke Unimicro-sjefen Kjartan Solvi er overdrevent snakkesalig da BankShift tar kontakt for å spørre om «avtalen».

– Jeg kan bekrefte at vi snakker med dem. Det har vært gode diskusjoner og vi har kommet et stykke på vei i samtalene, sier han.

Det vil i så fall være enda en i fjær i hatten for «regnskap-as-a-service»-modellen til Unimicro, eller «headless ERP», som de selv kaller det.

Det vil si en forretningsmodell der den egenutviklede plattformen Softrig har all nødvendig kjernefunksjonalitet til et regnskapssystem. På toppen av Softrig kan andre aktører plassere sitt eget «hode», som kobler seg til «kroppen» ved hjelp av API-er.

Har ønsket seg bankkunder

Selv om Softrig er åpent for alle typer selskaper, har banker vært et tydelig mål for Unimicro. At Norges to største bankaktører, DNB (40 prosent) og Sparebank 1 (27 prosent), ble hovedeiere i november 2020 bare forsterket den retningen.

Ifølge Solvi er bankenes distribusjonskraft så sterk at den vesentlig bedrer muligheten til å lykkes med en «as-a-service»-modell.

– Vi tror veldig sterkt på at regnskapssystem er noe du vil kjøpe hos bankene. Det vil være et stort skifte i denne bransjen, og det er noe vi vil være med på, sa Solvi i Shifter i mai 2022.

Nå kan han ha funnet seg mer enn 50 nye distribusjonskanaler.