FINSHIFT | ANALYSE

Har funnet festivalformen

Norway Fintech Festivals «lobbyvirksomhet» på Media City Bergen er noe de fleste besøkende gjerne kommer tilbake til. 

Festivalgeneral Rea Parashar (overst t.v.) og hennes team hadde satt sammen to intensive dager med paneldebatter og taler, uformelle møter på festivalgulvet og fest på kvelden der bland annet Dagny sto på scenen,
Publisert

Dette er et oppdatert utdrag fra vårt nyhetsbrev, FinShift, som sendes ut hver onsdag.

Hva er saken? 

Norway Fintech Festival ble i forrige uke gjennomført for tredje gang.

Et fullstappet program med 77 taler, presentasjoner, dypdykk, paneldebatter og sofasamtaler i løpet av to intensive dager lokket 600 besøkende til et solfylt Bergen (ikke en regndråpe så langt øyet kunne se i løpet av hele festivalen).

Det var ny deltakerrekord. Faktum er at festivalen har økt med, grovt regnet, 100 besøkende for hver festival. Nesten 400 det første året, rundt 500 i fjor og 600 i år. I tillegg deltok rundt 180 studenter på NFF Young-opplegget som tyvstartet festivalen en dag i forveien.

En annen rekord som gledet arrangørene i Finance Innovation var at de utenlandske deltakerne på festivalen faktisk utgjorde hele 35 prosent av de besøkende. Det var en kraftig økning fra fjoråret, da den andelen var på 20 prosent. Mesteparten kom fra nabolandene Sverige og Danmark, men det var også folk som hadde tatt turen helt fra Canada.

Dermed har engelsk blitt det helt dominerende presentasjonsspråket. Av de over 70 programpunktene, var det ikke mer enn noen få som ble gjennomført på norsk.

Hvorfor er dette interessant? 

Da Finance Innovation og daværende sjef Bent Gjendem startet festivalen i 2023 var det med ambisjonen «å ha en skikkelig garasjefest der fintech-nerder kan møtes for å snakke sammen - og ikke bare lytte til interessante foredrag.».

En ganske så forståelig målsetting da alle nettopp hadde kunnet legge pandemiens begrensninger på fysiske møter bak seg. Men den litt mer uhøytidelige holdningen, tydelig inspirert av finnenes Slush-festival i november, har fortsatt å gjennomsyre festivalen.

Den nye Finance Innovation-sjefen og festivalgeneralen Rea Parashar har fortsatt på den samme linjen og har sammen med teamet sitt og en liten arme av frivillige studenter klart å finpusse detaljene enda litt mer enn tidligere år.

Flere besøkere, som FinShift snakket med i løpet av festivalen, synes Norway Fintech Festival virkelig har blitt den kule, litt mer avslappede lillesøsteren av til Stockholm Fintech Week og Nordic Fintech Week i København, mens andre løftet frem muligheten til å både høre på og snakke med konkurrenter og samarbeidspartnere.

Hva er konsekvensen? 

Etter noen intensive dager i Bergen kan man ikke si annet enn at Norway Fintech Festival har funnet sin form.

Til og med det merkelige faktum at festivalen blir avholdt i det som i utgangspunktet er en entre til 11 etasjer med kontorer, der virksomheten ellers foregår som vanlig, virker til festivalens fordel. Det er kompakt, passe trangt og tvinger nesten frem interaksjon med både kjente og ukjente.

Forhåpentlig er rom for flere besøkere, slik at «lobbyvirksomheten» på Media City Bergen kan fortsette en par år til. FinShift er klar for retur i april neste år.

Likte du denne saken. Abonner på nyhetsbrevet FinShift, så får du den rett i epostkassa hver onsdag.