REGNSKAP

37 prosent mislighold i Mybank

Problemene til Mybank viser seg tøffe gjennom regsnkapet for fjerdekvartal. Banken sliter med store tap på utlån, spesielt i kjerneområdene.

Kontoret til Mybank på Bankplassen i Oslo.
Publisert

Kapital har kartlagt omstartslånsbanken Mybanks utlånsvirksomhet i Oslo og Bergen, med spesielt fokus på kjerneområdet på Oslo vest og i Bærum. 

Kartleggingen viser at halvparten av boligene i Mybanks «vestkantportefølje», som Kapital kaller det, enten er besluttet tvangssolgt, eller kan stå i fare for å bli det. Av 36 objekter har retten gitt grønt lys for salg i mer enn ett av fem tilfeller, skriver Kapital, som legger til at jo dyrere, jo verre er det.

– Det høres fryktelig mye ut. I norsk bankmålestokk har jeg ikke hørt om noe lignende før. Det er sjelden vi ser misligholdsvolum over én prosent i en vanlig boliglånsportefølje. De nivåene du skisserte er relativt ekstreme, sier bankanalytiker Håkon Astrup i DNB Markets til avisen.

I Mybanks kvartalsrapport for fjerde kvartal oppgir banken at de sitter på misligholdte boliglån tilsvarende 400 millioner kroner, som er 37 prosent av porteføljen til banken. 

Mybank hadde en negativ avkastning på egenkapitalen på -17,2 prosent i fjerde kvartal 2023. Totalresultatet til banken kom på -11,9 millioner kroner, der utlånstap sto for tap på 12,9 millioner kroner.