FALSKE LÅN

Advokaten samarbeidet med straffedømt

Den nå avdøde advokaten samarbeidet med straffedømt i flere år, selv etter han ble pågrepet av politiet.

Advokatfirmaet Bull Årstad i Stavanger, der advokaten jobbet.
Publisert

I den omfattende låneskandalen, der en avdød advokat har tilbudt fiktive lån til en høy rente, uten at han faktisk lånte ut pengene, kommer det stadig frem nye detaljer.

Det viser seg nå at den avdøde advokaten har bistått den straffedømte Stein-Magne Døskeland Strømsten med å selge aksjer til småsparere for titalls millioner kroner. Det var DN som omtalte saken først.

Advokaten var partner i advokatfirmaet Bull Årstad. Han skal i en årrekke ha drevet en fiktiv lånevirksomhet, med advokatfirmaets navn som tilsynelatende sikkerhet.

I 2018 ble Strømsten pågrepet og avhørt, mistenkt for blant annet utroskap mot selskapene Grip Group og Hay Finance.
Til tross for dette fortsatte han og advokaten å samarbeide, og i 2018 hjalp advokaten Strømsten med å selge aksjer i et nytt selskap, Spray Medical, selv etter at selskapet formelt ble tvangsoppløst samme år.

I 2022 ble Strømsten dømt til fem og et halvt års fengsel for en kombinasjon av økonomiske forbrytelser som utroskap, hvitvasking, bedrageri, manglende bokføring og forfalskning av dokumenter. Politiet har også etterforsket ham for nye aksjesalg i nye selskaper etter denne dommen. 

Tross advokatens påstander om å avslutte samarbeidet, fortsatte de å jobbe sammen, og Strømsten unngikk soning ved å flykte til Moldova.

LES OGSÅ: