ARBEIDSLIV

Ansatte som kuttes i DNB har fått beskjeden

Mandag har ansatte som blir truffet av at DNB kutter 500 årsverk fått beskjeden fra banken gjennom møter og interne kommunikasjonskanaler.

Kjerstin Braathen, konsernsjef DNB
Publisert Sist oppdatert

I dag har DNB-ansatte som blir truffet av nedskaleringen av arbeidsstaben blitt fortalt at det gjelder dem, bekrefter kommunikasjonssjef Øystein Kløvstad Langberg i DNB overfor BankShift. FinansWatch omtalte saken først. 

Det kommer etter at storbanken i september bestemte seg for å kutte 500 årsverk i banken. Siden den gang har blant annet Finansforbundet vært ute og krevd at prosessen foregår skikkelig, og til FinansWatch forteller advokat og leder for arbeidsliv Pål Behrens i Finansforbundet at sluttpakkene DNB tilbyr sine ansatte «har blitt relativt gode».

– I dag har ansatte som vil bli omfattet av nedbemanningsprosessen, fått beskjed om dette. Det er blitt avholdt allmøter og informert i våre kommunikasjonskanaler. Det er lagt opp til en ryddig prosess i dialog med tillitsvalgte, og folk vil få informasjon om hvordan innplasseringen vil se ut i løpet av de neste ukene, sier Langberg til BankShift.

Han forteller at de ansatte har tilbud om å søke om frivillige sluttpakker, men vil ikke gå nærmere inn på hvordan disse er utformet, eller frister for å søke sluttpakke.

– Det er noe vi informerer de ansatte om direkte i interne kanaler. Det samme gjelder detaljene i den videre prosessen, sier Langberg.

Tok grep

Tilbake i september fortalte finansdirektør Ida Lerner til BankShift at banken nå tok grep før situasjonen i bransjen ble tøffere.

– Norske banker, med DNB, har hatt god lønnsomhet de siste årene på grunn av at inntektene har økt mer enn kostnadene. Men nå ser vi at inntektene flater ut, mens kostnadene vokser. Da innebærer det at vi må ta grep, sa Lerner.

DNB fortalte i september at ansatte som ville bli påvirket av kuttene gjaldt ansatte i stab-, støtte- og administrative funksjoner, og at det gjaldt bredt over hele DNB, ikke bare ute i distriktene.