KRYPTO

Antatt kryptokonge blir storeier i NBX

Nykommer på inntektstoppen tar mesteparten av en ny kapitalutvidelse i kryptobørsen. 

Administrerende direktør i Norwegian Block Exchange, Stig Aleksander Kjos-Mathisen.
Publisert Sist oppdatert

Bare timer etter at den børsnoterte kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX) meldte at de utsatte fristen for gjennomføring av oppkjøpet av NFT- og edelstenselskapet The Mint, ble det via en selskapsmelding informert om at selskapet er i ferd med å sikre 12,6 millioner kroner i en rettet emisjon.  Prisen var satt til 0,6 kroner per aksje.

Pengene skal ifølge meldingen brukes til å dekke utviklingskostnader og til å videreutvikle det selskapet beskriver som en «betydelig prosjektportefølje», og emisjonen er avhengig av støtte i generalforsamlingen som avholdes rundt 20. mars.

Av 21 millioner nye aksjer, kjøper en Vegard Kristiansen 16.666.666, går det frem av meldingen.

Kristiansen blir dermed ny storaksjonær, med nesten 10 prosent eierskap. Han er et ubeskrevet  blad i norsk finanspresse, og dukket først opp på inntektstoppen blant unge (DN) for bare et par måneder siden, og nylig i spaltene i forbindelse med en byggesak på luksuriøse Nesøya (FA).

Grunnet mangel på historikk og tilknytning til noen selskaper, er det nærliggende å tro at pengene stammer fra suksess i kryptomarkedene - en teori som på sett og vis styrkes gjennom NBX-investeringen. 

Med i underkant av 10 prosent eierskap blir Kristiansen selskapets tredje største eier sammen med Sparebanken Øst, bak Kjos-familien.

Tirsdag morgen ble en reparasjonsemisjon verd 2,52 millioner kroner mot eksisterende aksjonærer iverksatt.