POLITIKK

Ap-politiker trekker seg fra bankstyre etter krav fra lokalbefolkningen i Innlandet

Den betente skolesaken i Innlandet fører til at lokalpolitiker Iselin Vistekleiven (Ap) trekker seg fra styret til Sparebank 1 Lom og Skjåk.

Iselin Vistekleiven trekker seg fra styret til Sparebank 1 Lom og Skjåk som følge av skolesaken i Innlandet.
Publisert Sist oppdatert

Iselin Vistekleiven representerer Innlandet Arbeiderparti, og har tidligere vært ordfører i Vågå. Hun er også nestleder i styret til lokalbanken Sparebank 1 Lom og Skjåk.

Nå trekker hun seg, som følge av den betente striden om nedleggelser av skoler i regionen.

– Med bakgrunn i den pågående skolesaken i Innlandet fylkeskommune, knyttet til framtidig skole- og tilbudsstruktur har jeg som fylkespolitiker mottatt tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen i de berørte kommunene i Ottadalen som gjelder mitt styreverv i SpareBank 1 Lom og Skjåk, skriver hun i sin begrunnelse til styret, og fortsetter: 

– Etter en grundig vurdering ser jeg at det ikke lenger er forenlig for meg å fortsette i mitt styreverv i SpareBank 1 Lom og Skjåk. Det er avgjørende for meg at banken ikke blir satt i en vanskelig situasjon som følge av min rolle i styret.

Bakgrunnen for saken er at flertallspartiene i fylkestinget i Innlandet, bestående av Ap, Høyre og MDG, vil legge ned en rekke skoler som til sammen utgjør 730 elevplasser. Saken skal sluttbehandles i fylkestinget i Innlandet onsdag 23. oktober.

Planene har skapt skarpe reaksjoner og vekket nasjonal oppmerksomhet, blant annet på grunn av engasjementet og motstanden fra musikkprodusent Tom Stræte Lagergren, bedre kjent som Matoma. 

Det har vært heftig politisk munnhuggeri om saken. Lom-ordfører Kristian Frisvold har erklært «full krig» mot beslutningen, og justisminister for Senterpartiet, Emilie Enger Mehl, har anklaget fylkesordfører for Arbeiderpartiet,  Thomas Breen, for politisk prostitusjon.

Styreleder Hans Ivar Kolden i banken er knapp i sin kommentar:

– Jeg har forståelse for valget og respekterer det, utifra den situasjonen som har oppstått, sier han til BankShift.