LEDELSE

Aprila Bank-sjefen trekker seg

Halvor Lande går av med umiddelbar virkning av «personlige årsaker». Finansdirektør og medgründer Kjetil Barli tar over.

Halvor Lande, admin. dir. Aprila Bank
Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør Halvor Lande i Aprila Bank har informert styret om at han forlater sin stilling med umiddelbar virkning av «personlige årsaker».

Det går frem av en børsmelding tirsdag formiddag.

– Halvor har prestert utmerket i sin jobb som administrerende direktør i Aprila Bank, og vi ønsker ham alt godt for fremtiden, sier styreleder Arild Spandow i meldingen.

Finansdirektør og bankens medgründer, Kjetil Barli, er fra 1. oktober konstituert som sjef i banken.

– Han har spilt en nøkkelrolle i bankens utvikling de seneste årene, sier Spandow i meldingen.

Lande har ikke besvart BankShifts henvendelser, men kommenterer sin egen avgang gjennom et innlegg på Linkedin. Der viser han til den voldsomme veksten banken har hatt siden han ble ansatt i 2019, blant annet med en omsetningsvekst på 2700 prosent til over 200 millioner kroner i 2024. Han skriver også at banken er i rute til å levere et overskudd på 35 millioner kroner i år, mot det tilsvarende i negative termer i 2019.

Satsingen på datadrevne, automatiserte kassekredittlån til små og mellomstore bedrifter har begynt å gi resultater også i et internasjonalt perspektiv.  Da det  Paris-baserte analyse- og rådgivningsselskapet C-Innovation tidligere i høst presenterte en sammenstilling over europeiske digitalbanker med best inntektsvekst, kom Aprila på niende plass før blant annet britiske Starling Bank og tyske N26.

–  Jeg tror bestemt at dette bare er starten på en ekstraordinær vekstreise, skriver Lande i Linkedin-meldingen, og legger til:

– Mens det aldri er lett å tre til side, er timingen ideell for et medlem av gründerteamet, Kjetil Barli, til å ta over tømmene.

Samtidig står han på det sosiale mediet oppført med jobbtittel «selvstendig konsulent» innen digitalisering, kunstig intelligens, og bank.