KONKURS
Axeptia konkurs - flere har allerede vist interesse for boet
Løsningen for kredittstyring ble blant annet tilbudt gjennom et samarbeid med Danske Bank.
Axeptia Credit Intelligence AS meldte oppbud fredag. Selskapet har utviklet et kredittstyringsverktøy som gir oversikt over kundefordringer og innsikt om sannsynligheten for å bli betalt i tide.
Shifter har vært i kontakt med daglig leder og gründer Per Nestor Warp og styreleder og største investor Peter Tang Thomsen. Ingen av dem ønsker å gi en kommentar, men viser til bostyrer Karianne Evje Skiaker i Advokatfirmaet Haavind AS.
– Bakgrunnen for konkursåpningen er at selskapet selv har meldt oppbud, opplyser hun til Shifter.
Gjeld på 700.000
Selskapet hadde en gjeld på i underkant av 700.000 kroner, ifølge oppbudsbegjæringen. Der går det også frem at selskapets aktiva hovedsakelig består av rettighetene til teknologien. Bostyrer Evje Skiaker ønsker at alle som er interesserte i å by på virksomheten eller eiendelene om å ta kontakt.
– Vi har allerede mottatt melding fra flere interessenter, og vi håper å få en avklaring av et mulig salg i løpet av kort tid, sier hun.
Tapte 4,2 mill. i 2023
Axeptia hadde omsetning på 6,7 millioner kroner i fjor med et resultat før skatt på minus 4,2 millioner kroner. Ifølge NAVs registre hadde selskapet fem ansatte.
Ved siden av Tang Thomsen som kontrollerte rundt 40 prosent av aksjene, hadde Axeptia flere tunge investorer på eiersiden. Blommenholm Industrier, som nå er eid av Schibsted News Media - (og dermed også Shifter Media)-eier Tinius Stiftelsen, satt ved inngangen av året på 6,84 prosent av aksjene. Den tidligere Get-sjefen og engleinvestoren Gunnar Evensen eide 4,4 prosent.
Engleinvestor Asbjørn Grundt satt i styret. Han skriver i en melding at det som har skjedd «er veldig leit for ansatte, kunder og aksjonærer».
Samarbeid med Danske Bank
Danske Bank mente i 2022 at oppstartsselskapet hadde utviklet noe som ingen andre banker har og inngikk et innledende samarbeid.
– Vi er veldig stolte over å kunne presentere Axeptia, som den aller første tredjepartsløsningen i vår finansielle bedriftsplattform District. De har utviklet noe som ingen andre banker har, sa Erling Kristian Kjørsvik, global produkteier i Danske Bank, og en av dem som har jobbet tettest med selskapet til Shifter da.
Tilbake i 2018 fortalte selskapet om samarbeid med DNB.
– Banker har tradisjonelt vært gode med egne data, men alle andres data har vi ikke vært like flinke til å hente inn. Deres løsning gir oss mer verdifull informasjon, sa Rasmus Figenschou, konserndirektør for New Business i DNB, til Shifter.
Bankshift har vært i kontakt med Danske Bank som ikke har noen kommentar til konkursen eller hvorvidt de vurderer å by på boet.
Styreledervervet gikk på omgang
Shifter har tidligere meldt at Peter Tang Thomsen tok over som styreleder i selskapet da han kom inn som investor sommeren 2022, men at dette kun var for en kortere periode.
Ifølge Brønnøysundregistene var medgründer Stian Davidsen tilbake som styreleder i januar 2023. Men deretter gikk vervet tilbake til Thomsen igjen i mars 2023.
Davidsen oppgir til Shifter at han har vært ute av selskapet en stund nå og at konkursen er «dessverre bare veldig trist for alle parter involvert».
– Jeg håper andre kan lære av våre feil, sier han.