NAVNETVIST

Bank Norwegian slipper rettstvist om navnet

Flyselskapet Norwegian og Bank Norwegian var på vei til retten for å avgjøre navnestrid – nå har partene kommet til enighet.

Ny profil for Bank Norwegian.
Publisert Sist oppdatert

Bank Norwegian ble etablert av flyselskapet Norwegian, men er siden blitt solgt. Flyselskapet mente at banken ikke kunne beholde navnet. De to partene skulle møtes i retten i slutten av november for å avgjøre om banken har rett til å hete Bank Norwegian. Nå har de to partene blitt enig, det skriver de i en børsmelding.

Avtalen innebærer at Bank Norwegian vil fortsette å bruke navnet Bank Norwegian under en ny visuell profil for banken. Den nye visuelle profilen ble lansert i oktober og banken gikk da bort fra flyselskapets farger i rødt og hvit, og gikk over til blått og grått.

– Vi ønsker å signalisere enda tydeligere at Bank Norwegian gjennomgår en transformasjon og står på egne ben, sa markedsføringsdirektør i Bank Norwegian, Fredrik Mundal, i en pressemelding.

Ifølge børsmeldingen om at navnestriden er løst, fortsetter partenes samarbeidet om CashPoints.

– Vi er glade for å dele at vi etter konstruktiv dialog med Norwegian har blitt enige om å løse tvisten gjennom et forlik, sier kommunikasjonssjef, Oliver Hofmann til E24.

Bank Norwegian ble solgt til svenske Nordax Bank høsten 2021. I november 2022 ble banken formelt fusjonert inn i Nordax-konsernet, og drives videre som en filial av Nordax med navnet i behold.