RESULTAT

Bedre resultat fra Eika Forsikring drar opp resultatet til gruppen

Et betydelig bedre resultat fra Eika Forsikring dra resultatet til gruppen i positiv retning.

Steinar Simonsen sjef Eika Gruppen

Eika Gruppen hadde netto driftsinntekter i andre kvartal på 1,2 milliarder kroner, opp fra 1,0 milliarder kroner i samme periode i fjor, det melder gruppen i en børsmelding.

Ifølge meldingen har det vært en forbedring i skadeprosent og combined ratio, god vekst i bestandspremien i kvartalet, samt en økning i antall spareavtaler og portefølje til forvaltning i Eika Kapitalforvaltning. Et godt kvartal i finansmarkedene ga positive inntekter fra verdipapirer.

Forsikringsvirksomheten leverte et kvartalsresultat før skatt på 258 millioner kroner, opp fra 79 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det forklares med forbedring i forsikringsteknisk resultat med en skadeprosent på 58,0 prosent, ned fra 70,4 prosent i fjor. God avkastning på investeringsporteføljen og et avviklingsresultat er også en del av forklaringen.

Combined ratio var på 80,3, ned fra 93,6. Selskapet opplever god vekst i bestandspremien, med en vekst på 9,3 prosent. Samlet bestandspremie er på 4,3 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, opp fra 3,9 milliarder kroner i fjor.

Den 1. juli 2024 ble transaksjonen mellom Eika Gruppen, DNB og Sparebank 1 Gruppen knyttet til sammenslåing av Eika Forsikring og Fremtind Forsikring, gjennomført. Fra 1. juli 2024 er Eika Forsikring et datterselskap av Fremtind Holding.

Eika Kapitalforvaltning, som fortsetter under Eika-paraplyen, har en samlet portefølje på 75 milliarder kroner, opp fra 65,2 milliarder kroner i fjor, en økning på 14,9 prosent siste 12 månedene. Selskapet har i dag over 200 000 spareavtaler.

Et avventende boligmarked påvirket resultatet i eiendomsmeglingsvirksomheten i Aktiv-kjedens 86 kontorer. Kjeden gjennomførte 3 210 formidlinger i kvartalet mot 2 753 i samme periode i 2023.