POLITI

Bevæpnet utrykning til bank var falsk alarm:
–Denne typen alarm prioriteres svært høyt

Politiet følger alltid en definert prosedyre når bankalarmer utløses, forteller Troms politidistrikt.

Nordea, her representert ved et av deres Stockholmskontorer.
Publisert

For noen uker siden rykket politiet ut til Nordeas filial i Harstad sentrum, etter melding om en overfallsalarm. Med både våpen og skjold på plass, ble det raskt klart at det hele dreide seg om en feilutløsning. Det var Harstad Tidene som først omtalte saken.

– Når politiet mottar en ransalarm fra en bank, enten via en alarm direkte i fra banken eller via et alarmselskap, følger vi en definert prosedyre for å sikre sikkerheten til alle involverte og for å håndtere situasjonen på en effektiv måte, sier Line Solheim fra patruljeseksjonen ved Harstad politistasjonsdistrikt. Hun forklarer at politiet aldri tar noen sjanser når det er en bank involvert.

– Denne typen alarm prioriteres svært høyt, og man tilstreber rask respons. En av prosedyrene er at det alltid blir gitt bevæpning på slike oppdrag, forteller hun.

Troms politidistrikt sier at politiet generelt bevæpner seg uansett når det kommer et varsel fra en bank. Dette på grunn av den potensielle faren og alvorlighetsgraden en bankalarm kan innebære.

Politidistriktet påpeker at utrykningen til Nordea-banken var et standardisert tiltak og del av den rutinemessige responsen på bankalarmer, men understreker også at det heldigvis viste seg å være en falsk alarm i dette tilfellet.