RESULTAT

Bulder hadde en innskuddsvekst på 140 prosent: – Vi er i ferd med å bli en dagligbank

Digitalkonseptet til Sparebanken Vest, Bulder, har sett innskuddene vokse raskt de siste 12 månedene.

Direktør i Bulder, Simen Eilertsen.
Publisert Sist oppdatert

Utlån gjennom Bulder-konseptet utgjør 56,1 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal 2024. Det er opp fra 34,5 milliarder kroner i samme periode i fjor, skriver Sparebanken Vest i rapporten for andre kvartal

Direktør i Bulder, Simen Eilertsen, er fornøyd med veksten i utlån, men trekker frem en vekst han er enda mer fornøyd med.

– Vi har hatt en utlånsvekst på over 60 prosent de siste 12 månedene, mens innskuddsveksten har vært på 140 prosent. I andre kvartal isolert var innskuddsveksten på 20 prosent, sier Eilertsen til BankShift. 

Utlånsveksten i Bulder de siste 12 månedene er på 21,6 milliarder kroner, og i siste kvartal 3,9 milliarder kroner. Innskuddsvolumet i Bulder har økt med 8,0 milliarder kroner de siste 12 månedene og 2,6 milliarder kroner det siste kvartalet.

– At innskuddene i banken har økt så kraftig, viser at vi er i ferd med å bli en dagligbank. Folk flytter ikke bare huslånene sine over til oss, men også lønnskontoer. Produktspekteret vårt er også blitt bredere og våre kunder anbefaler oss videre til nye kunder, sier Eilertsen.

Han forklarer at Bulder nå har 96.300 kunder nå og at antall korttransaksjoner har økt med 300 prosent fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år. Konseptet går også i pluss og leverte et resultat på 80 millioner kroner til Sparebanken Vest i andre kvartal, det skriver banken i kvartalsrapporten.

Auto-finansieringsbevis i 2025  

Eilertsen påpeker at Bulder hadde god vekst i starten av andre kvartal, mens mai og juni var måneder da mange bytter bolig. 

– Vi kan ikke tilby finansieringsbevis ennå, men det skal vi få til i løpet av 2025, sier Eilertsen.

– Hva skal til for å automatisere den prosessen?

– En del av konkurransen om finansieringsbevis går på hvor store lån man gir ut. Det nytter ikke at vi gir ut mindre lån enn konkurrentene våre, da taper vi den konkurransen. For at vi skal lykkes, må vi bli like gode på risiko som en fysisk rådgiver. De fleste datapunktene som avgjør lånebeløpet, er digitale i dag. Vi er gode på makro-effekter, men vi har litt igjen i forhold til sivil status og lignende. Men det skal vi få til i løpet av neste år, svarer Eilertsen.

Flere vurderer Bulder

Med en utlånsvekst på 62,6 prosent er det ingen tvil om at Bulder tar markedsandeler. 

– Det er gøy at vi tar markedsandeler. Et annet tall vi er fornøyde med er fra undersøkelsene vi månedlig får utført av Kantar. For ett år siden var vi på femteplass på spørsmålet om hvilken bank folk vurderte å flytte lånet sitt til. I år er vi på første plass, 25 prosent sier at de vurderer å flytte lånet til oss, kommenterer Eilertsen og fortsetter;  

– Vi har truffet en nerve i markedet. Bulder søkte å fylle et behov som helt åpenbart eksisterte.