FORENINGSAVTALER

– Da vi startet var Akademikeravtalen den beste i markedet, det er den ikke lengre

Handelsbanken har offentligjort prisene på Akademikeravtalen. Boliglånsprisene ligger under LOfavør-avtalen og Bulder, men det kan endre seg i mars.

Direktør i Bulder, Simen Eilertsen.
Publisert Sist oppdatert

Handelsbanken er fra 1. januar den nye bankpartneren for 105.000 medlemmer i Tekna og 108.000 medlemmer i de ti foreningene tilknyttet Akademikerne Pluss. Nå offentliggjør banken prisene.

Boliglån inntil 85 prosent av lånesummen starter på en effektiv rente på 5,70 prosent. Det er den samme renten som LO-medlemmene får, men med en belåningsgrad på 75 prosent.

– Med denne avtalen slipper medlemmene å følge med på lokketilbud, sjekke markedet løpende, gjøre pruterunder – eller bytte bank mer enn nå ved etablering. Den jobben har foreningene gjort for dem, uttaler landsjef i Handelsbanken Norge, Arild Andersen, i en pressemelding.

Kan bli dyrere enn konkurrentene

Akademikeravtalen med Handelsbanken har en bedre effektiv rente enn det kundene har hos Bulder, der kundene må ha en belåningsgrad på 70 prosent for å få en effektiv rente på 5,69 prosent. Innenfor 80 prosent er den effektive renten på 5,78 prosent hos Bulder. Direktør i Bulder, Simen Eilertsen, sier til BankShift at de ikke skal være billigst for enhver pris.

– Bulder er en selvbetjent løsning som skal være konkurransedyktig, men vi skal ikke nødvendigvis være billigst for enhver pris, forklarer Eilertsen.

Renten hos Handelsbanken holder frem til 1. mars. Da går den opp til 5,89 prosent. Eilertsen sier at Bulder enda ikke har avgjort om de kommer til å sette opp renten.

– Akademikeravtalen har historisk sett satt standarden i markedet. Da vi startet var avtalen den beste i markedet, det er den ikke lengre, sier Eilertsen.

Sparebanken Vest startet Bulder-konseptet i 2018. Da var det Danske Bank som hadde Akademikeravtalen.

Høye spareavtaler

For kunder som er til og med 33 år tilbyr avtalen en nominell rente på 5,19 prosent som går opp til 5,44 prosent 1. mars.

Renten på sparekontoer er 4,85 prosent og BSU-kontoer har en rente på 6,75 prosent.

– Her får medlemmene høyere sparerente og lavere lånerenter enn det som er annonsert for andre bankavtaler. Dette viser kraften i avtalen foreningene har gjort på vegne av medlemmene, uttaler Andersen i pressemeldingen.