FINTECH

Dintero åpner kontor i Sverige

Salget av Klarna Checkout åpner nye opp nye muligheter i nabolandet, mener Daro Navaratnam.  

Dintero-sjef Daro Navaratnam (t.h) og hans svenske salgs- og markedssjef Ola Åkesson har lagt planene for en større svensk satsing.
Publisert Sist oppdatert

Betalingsselskapet Dintero skal skaffe seg sitt første kontor i utlandet. Ikke uventet rettes blikket mot Sverige og Stockholm. I første omgang skal selskapet rekruttere to selgere.

– Det går så bra i Norge  så vi tenkte hvorfor ikke, humrer Dintero-sjef Daro Navaratnam da BankShift tar kontakt for å spørre om planene.

Kraftig vekst

Han har anledning å være fornøyd med utviklingen hittil i år. Dintero har hatt en økning i prosessert volum på cirka 70 prosent. Og jo flere som bruker Dinteros checkout-løsning i betalingsøyeblikket, jo større inntekter for Dintero. 

Omsetningen er opp med over 50 prosent hittil. Skulle det fortsette på samme måte ut året, vil inntektene passere 20 millioner kroner.

Salg åpner muligheter

En vel så viktig anledning til den utvidede svenske satsingen er selvfølgelig et omtalt salg for et par måneder siden. I juni ble det kjent at fintech-giganten Klarna selger Klarna Checkout (KCO) til et konsortium av svenske investorer for 5,4 milliarder svenske kroner.  Ifølge planen skal de nye eierne ta over styringen fra 1. oktober.

Da Klarna Checkout ble lansert i 2012, var det på mange måter det som gjorde Klarna til et stort fintech-selskap, og nettopp som betalingsløsning er KCO fortsatt en tung aktør på de markedene Dintero opererer. I Sverige er markedsandelen på over 40 prosent og i Norden er den over 20 prosent.

Tøff kamp

Dintero-sjefen tror likevel at eierskiftet vil føre til en endring.   

 – Det er mange som konkurrerer om checkout-markedet i Sverige, men ja, jeg tror det vil åpne seg nye muligheter etter at Klarna har solgt checkouten sin, sier Navaratnam.  

Han mener at det også gjør det mer interessant for Dintero å se til Danmark og noen andre markeder etter hvert.

Tross kraftig inntektsvekst i år, blir det ikke overskudd på bunnlinjen i år heller. Selskapet har priortert vekst og har allerede ansatt ti personer i år. Og nå blir det kontor i Stockholm og ytterligere to ansettelser.

– Planen er fortsatt å gå break-even neste år, sier Navaratnam.