SOMMERSPALTEN

Direktøren om det beste så langt i år: – En solid gjennomgang av finansbransjen, inkludert konkurranse

Direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen, ville bygd videre på tankegangen fra DSOP. Og har med seg joggeskoene over alt.

SOMMERSPALTE
Administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen.
Publisert

Velkommen til BankShifts sommerspalte. Her vil du bli bedre kjent med noen av bransjens mest kjente fjes, som svarer på spørsmål som hvilke konkurrenter de hater å tape til, og hva de drømte om å bli da de var yngre. Spalten vil publiseres gjennom hele juli.

Denne gang er det administrerende direktør for bransjeorganisasjonen Finans Norge, Kari Olrud Moen vi blir bedre kjent med. Hun tiltrådte stillingen som direktør i Finans Norge 1. mars i fjor. Før det har hun hatt roller som statssekræter i Finansdepartementet, i to perioder, konserndirketør i DNB og vært konsulent McKinsey. Olrud Moen er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og har en MBA fra HAAS School of business, UC Berkeley.

– Er det Norgesferie, utenlandsferie eller ingen ferie i år? 

– En god miks. Joggesko og gode bøker er med over alt. 

– Hva gjør du for å koble av? 

– God til å koble av så snart jeg legger fra meg mail og telefon, så det må være det viktigste. Passe med aktivitet, litt reising, gode leseopplevelser og et godt glass bidrar også betydelig.

– Hva er du mest stolt av at dere har fått til så langt i år? 

– Gode bidrag til Finansmarkedsmeldingen, med en solid gjennomgang av finansbransjen, inkludert konkurranse. Faktabasert og i god dialog med Finansdepartementet.

– Du får tilgang til en valgfri sum fra Oljefondet, hva ville du brukt pengene på? 

– Investert i digitalisering av offentlig sektor, i samarbeid med private, på tvers av sektorer, departementer og «siloer», bygd på tankegangen fra DSOP (Digital Samhandling Offentlig Privat) som vi har jobbet med i mange år. Det er krevende å få til når det ikke er 1:1 i hvert prosjekt med fordeling av kostnader og gevinster.

– Hvilken konkurrent skulle du gjerne ha jobbet med? 

– Vår nærmeste «konkurrent» er at medlemmene lar være å organisere seg, så jeg holder meg i Finans Norge og forsøker å bidra til det.

– Du har fått muligheten til å reise tilbake i tid og ta et nytt karrierevalg. Hva ville du valgt da? 

– Glad for økonomi, men skulle nok gjerne hatt mer både jus og teknologi. Men det gjelder å lære på veien.

– Hva er en bok alle bankfolk bør lese? 

– Min sterke anbefaling til bankfolk og andre folk er å nyte skjønnlitteratur i sommer. Uendelige muligheter, kan for eksempel anbefale «Søstrene» av Jonas Hassen Khemiri, og synes både Agnes Ravatn, Karl Ove Knausgård, Tore Renberg og Carl Frode Tiller er svært gode. Og gleder meg til «Jævla menn» av Andrev Walden.

– Hvilken konkurrent er det ekstra surt å tape terreng til? 

– Et nederlag om medlemmer melder seg ut fordi de ikke synes vi «leverer varene». Vi opplever det motsatte og jobber intenst for at våre medlemmer skal fortsette å være fornøyd med det vi utretter og rollen vi spiller.

– Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn. 

– Skriver ikke akkurat det på LinkedIn, men det skinner vel gjennom: trives særdeles godt i jobben min. God sommer!