MAKRO

DNB: Finansmarkedene priser inn økt sannsynlighet for Trump-seier

Finansmarkedene tror attentatet mot Donald Trump lørdag har økt mulighetene for at han blir USAs neste president. Det kan bety økt inflasjon og økonomisk uro.

Oppslutningen rundt Donald Trump økte etter attentatforsøket i helgen.
Publisert

Det er i DNB Markets morgenrapport mandag at banken gjengir hvordan finansmarkedene nå endrer sine anslag for at Donald Trump faktisk vil gå av med valgseier i USA i november. Det vises til at både ekspertuttalelser og målinger viser større sannsynlighet for at Trump blir USAs neste president. 

– Markedsbevegelser som reflekterer større sjanse for gjennomslag av Trumps politikk er derfor å forvente de neste dagene, skriver analytikerne og forklarer kort at dette vil gå ut på skattelettelser og mer proteksjonisme.

Allerede fra neste år regner DNB Markets med at en Trump-seier vil kunne gi en oppgang i inflasjonen. Banken har allerede lagt inn i sine egne prognoser for utviklingen av den amerikanske styringsrenten etter at Trump vinner valget. 

– På lengre sikt tror vi også at økt proteksjonisme og global politisk uro vil bidra til å trekke inflasjon og renten opp, heter det videre i morgenrapporten hvor det samtidig tas forbehold om at økt usikkerhet også kan medføre at investorer søker seg mot trygge havner, noe som kan føre til sterkere dollar og fallende renter.