AKSJER

DNB kjøper tilbake 1 prosent av egne aksjer: – Vi ligger langt innenfor det regulatoriske kravet

Norges største bank igangsetter et program for å kjøpe tilbake nær 15 000 aksjer.

DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

DNB skal kjøpe tilbake inntil én prosent av selskapets egne aksjer, ifølge en børsmelding. Denne prosenten representerer totalt 14.925.301 aksjer. 

– Dette er noe vi gjør hvert år, sier Rune Helland, IR-ansvarlig i DNB.

– Vi allokerer ut overskuddskapital, og det viktigste her er årlig utbytte, da vi har en policy på et økende utbytte hvert år.

Han forklarer videre at DNB bruker tilbakekjøpet som en fleksibel ordning når de mener de har  for mye kapital. De må søke til Finanstilsynet om dette, og fikk nå tillatelse. 

– Vi søker fler ganger i løpet av året, så fratrekket i kapitalen kommer i det vi får aksept for søknaden fra tilsynet. Vi søkte om én prosent og fikk én prosent, noe som utgjør 0,30 prosentpoeng av vår rene kjernekapital. Hadde vi søkt det dobbelte, hadde vi ikke fått et dobbelt så stort fradrag. Så dette er bakgrunnen for at vi ikke søker mer enn én prosent når vi har fått godkjent 3,5 prosent av generalforsamlingen: Vi søker heller flere ganger om året til tilsynet, og får fradrag hver gang. 

– Hva gjør det for banken at dere kan få redusert den rene kjernekapitaldekningen med 0,30 prosentpoeng?

– Vi ligger langt innenfor det regulatoriske kravet selv med 30 punkter ned, sier Helland.

Programmet ble vedtatt den 29. april. Finanstilsynet har godkjent programmet under forutsetningen at de samlede tilbakekjøpene ikke reduserer egenkapitalen med mer enn 3,358 milliarder kroner.

De resterende 0,34 prosent av aksjene foreslås innløst fra regjeringen, slik at Nærings- og fiskeridepartementets eierandel på 34 prosent forblir uendret.

DNB Markets vil forvalte tilbakekjøpene på vegne av selskapet, som avsluttes senest 13. september 2024.