SOMMERSPALTEN

DNB slo sammen to miljøer på etterlevelse: – Et samlet team som bruker hverandre på tvers

Lederen for økonomisk kiminialitetsetterlevelse hos DNB er tidligere dommerfullmektig og har stålkontroll på hvitvaskingsregelverket fra tiden hos Finansdepartementet.

Leder for økonomisk kriminalitetsetterlevelse Kristine Frivold Rørholt i DNB.
Publisert

Velkommen til BankShifts sommerspalte. Her vil du bli bedre kjent med noen av bransjens mest kjente fjes, som svarer på spørsmål som hvilke konkurrenter de hater å tape til, og hva de drømte om å bli da de var yngre. Spalten vil publiseres gjennom hele juli.

I denne spalten vil du bli bedre kjent med Kristine Frivold Rørholt, leder for økonomisk kriminalitetsetterlevelse i DNB. Før DNB har Rørholt vært innom Finansdepartementet, der hun blant annet har hatt ansvar for hvitvaskingsregelverket, og hun har vært dommerfullmektig i Oslo tingrett, i tillegg til å ha jobbet for advokatselskapet Wikborg Rein. Hun har en master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og en LLM i Comparative Corporate and Company Law fra Kings College London.

– Er det norgesferie, utenlandsferie eller ingen ferie i år? 

– Det blir litt av begge deler i år. jeg elsker Norge om sommeren, men så er det veldig deilig å være sikret litt sol og varme også.

– Hva gjør du for å koble av?

– Først og fremst kommer jeg til å bruke tid med familien, særlig de to gutta mine. De er 10 og 12 år og så store at vi kan oppleve ting sammen, og samtidig så små at de synes det er stas å være sammen med mamma og pappa. Dette vinduet har jeg tenkt til å utnytte, og det er perfekt avkobling for meg. Hvis jeg i tillegg klarer å snike inn litt trening og en god bok, er jeg meget fornøyd.

– Hva er du mest stolt av at dere har fått til så langt i år?

– Det som gjør meg mest stolt er å lede et team som fungerer godt sammen. Jeg har ansvaret for ulike oppgaver i min rolle og det jeg er mest stolt av å ha fått til i år er at to miljøer som ble slått sammen nå er et samlet team som bruker hverandre på tvers og har det skikkelig hyggelig sammen på jobb. Jeg er stolt av de jeg jobber med og hva vi får til sammen!

– Har du kjøpt kryptovaluta i løpet av våren?

– Nei, men vurderer det sterkt for å lære mer om hvordan det fungerer og følge mer med.

– Hvilken konkurrent skulle du gjerne ha jobbet med?

– Gjennom Finans Norge jobber jeg med flere dyktige kollegaer og konkurrenter i andre banker i Norge. Det er utrolig spennende og lærerikt, men skulle jeg velge en konkurrent jeg skulle jobbet med tror jeg at jeg ville valgt en av de store utenlandske bankene eller eventuelt tech-selskapene, som i stadig større grad er våre konkurrenter.

– Hva er en bok alle bankfolk bør lese?

– Vi hadde nylig felles «leselekse» i ledergruppen, og leste da «Our Iceberg is Melting» av John Cotter. Det er en gammel bok, men den forklarer endringsprosesser på en veldig enkel og morsom måte, og den ga noen knagger jeg tenker er nyttige for bankfolk. Det skjer mye i bankbransjen og det å ha noen tanker om endringsprosesser og endringsledelse kan komme godt med.

– Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn.

– Jeg er odelsjente og på jussen tok jeg odelsrett valgfag.