KARRIERE

DNBs data-sjef har sagt opp

Direktør for datatransformasjon, Ine Oftedahl, forlater landets største bank.

Ine Oftedahl forlater DNB etter ni år.
Publisert Sist oppdatert

Hun er gjentatte ganger løftet frem som et av landets største ledertalenter, blant annet av E24, Dagens Næringsliv og av NHO.

Nå gir Ine Oftedahl seg som direktør for datatransformasjon i DNB, ni år etter at hun først startet i bankens kundeservice.

Det bekrefter hun selv på Linkedin. BankShift har vært i kontakt med Oftedahl, men hun ønsker ikke å kommentere avgangen ytterligere.

I løpet av DNB-karrieren har Oftedahl blant annet være med på å bygge opp virksomheten i Baltikum, jobbet med storkunder i London, men kanskje markert seg mest som en slags interngründer av bankens satsing på transaksjons- og kundedata - en avdeling hun inntil nå har ledet.

Årsaken til at hun har levert inn sin oppsigelse, er foreløpig ikke kjent. Oftedahl bekrefter overfor BankShift at hun forlater stillingen uten å ha en ny jobb på plass.

DNB gjennomfører for tiden en storstilt omstrukturering, hvor staben skal slankes med 500 årsverk.

Nylig ble det kjent at også markedsdirektør Aina Lemoen Lunde forlater DNB etter ni år, selv om hun var ønsket med videre i en ny rolle.

Konserndirektør personmarked, Maria Ervik Løvold, varslet nylig i BankShift at flere av bankens divisjoner ville få nye mandater.