KARRIERE

DNBs hvitvaskings­sjef flytter til Vipps

Etter drøyt 25 år i DNB, flytter Hege Hagen etter jul noen hundre meter bort i Dronning Eufemias gate i Oslo, til samme stilling i Vipps.

Hege Hagen flytter fra DNB til Vipps, men tittelen blir fortsatt den samme.
Publisert Sist oppdatert

– Da muligheten i Vipps MobilePay kom trigget det meg umiddelbart. Vipps MobilePay har et sterkt fokus på teknologi og forenkling, et produkt vi alle kjenner og er så glade i, og samtidig som jeg ser at de er opptatt av kampen mot økonomisk kriminalitet, sier Hege Hagen, som går inn i rollen som hvitvaskingsansvarlig i Vipps på nyåret.

Har ledet 200 antihvitvaskere 

De siste seks årene har hun jobbet med AML i DNB, hvorav de siste fire i den samme stillingen som hun nå får i Vipps. Som leder for Group AML, en avdeling på cirka 200 personer, har hun hatt ansvaret for å forhindre hvitvasking, svindel og bedragerier - en jobb som ifølge nye tall blir stadig tøffere.

Karrieren i DNB begynte imidlertid langt tidligere. Allerede i 1997 fikk Hagen sin første jobb i banken, og etter en lang rekke stillinger bytter hun altså nå arbeidsgiver.

I DNB har Hagen vært en forkjemper for å bruke data og teknologi i kampen mot økonomisk kriminalitet. Det har hun tenkt å fortsette med også i Vipps. 

– For å lykkes i denne kampen er klok bruk av teknologi helt avgjørende, samtidig som man sørger for enkle løsninger for kunder og brukere. Det blir også veldig spennende å være med på den videre nordiske reisen til Vipps MobilePay, sier Hagen.

Fornøyd med rekkrutteringen

Andreas Saastad, finansdirektør i Vipps er strålende fornøyd med rekrutteringen av Hagen.

– Hege har gjort en solid jobb i DNB med sitt arbeid mot hvitvasking og bedrageri, og jeg gleder meg til hun skal kjempe kampen mot skurkene sammen med oss fremover, sier Saastad og legger til:

– I Vipps MobilePay ser vi veldig alvorlig på bedrageri og annen økonomisk kriminalitet. Vi har et stort team som kontinuerlig jobber med å avdekke mistenkelig aktivitet og har tett dialog med Politi og Økokrim. Hege vil bli en viktig del av dette teamet og dialogen.

I DNB tar Terje Aleksander Fjeldvær, som i dag er ansvarlig for sanksjoner og svindelforebygging, midlertidig over etter Hagen.