NORWAY FINTECH FESTIVAL
En svensk Mynt satser stort i Norge
Svensk fintech lokker med kort- og utgiftshåndtering for små og mellomstore bedrifter.

De siste årenes investeringstørke i fintech-markedet har ikke vært til hinder for svenske Mynt. Rett for jul hentet hentet selskapet 250 millioner kroner i en runde ledet av det London-baserte investeringsselskapet Vor Capital, og en rekke eksisterende investorer var med på spleiselaget. Til sammen har selskapet hentet drøyt en halv milliard de seneste årene.
Runden verdsatte selskapet til drøyt to milliarder svenske kroner etter penger. Det var mer enn en dobling fra runden før, i april 2023.
Norge blir første stopp
Pengene skal brukes på å ta selskapet videre ut i Europa, og første stopp på veien er Norge. Inntoget på det norske markedet ble markert under Norway Fintech Festival i Bergen, der BankShift var til stede.
– Vi skal hjelpe små og mellomstore bedrifter å få en mer effektiv utgiftshåndtering ved hjelp av bedriftskort og direkte integrasjon med regnskapssystemet slik at utlegget blir bokført direkte og kvitteringen er med, sier partnerskapsansvarlig Johannes Hill i Mynt, som er på plass i Bergen i anledning lanseringen.
Mynt har fått på plass integrasjoner med Poweroffice Go og Tripletex fra start, men ifølge Hill vil også aktører som eksempelvis 24SevenOffice, Unimicro, Xledger og Fiken komme til etter hvert.
I Sverige har selskapet integrasjoner med i alt syv regnskapssystemer.
– Systemet er klart for å tas i bruk i Norge, men vi bygge opp ting suksessivt som i Sverige, så den riktige «launchen» kommer i tredje kvartal, sier Hill.
Har vokst med tregangeren
I dag har selskapet virksomhet i Sverige, Finland og Danmark, og totalt rundt 16.000 SMB-er på kundelisten.
– Vi har vokst med tregangeren de siste 12 månedene, sier Hill, og forklarer at kundene er bedrifter med alt fra 2 til 200 ansatte.
Folio og Paytech (tidligere Eedenbull) er to norske selskaper som opererer i det samme landskapet, men Hill frykter ikke konkurransen.
– Om vi tar Folio, så finnes det absolutt likheter, men også tydelige forskjeller. En av de viktigste er at vi er et e-pengeforetak. Vi kan utstede kortene og holde kredittene. Vi er ikke avhengige av Sparebanken Vest. Vi jobber også bare med kort, vi tilbyr ikke konto, sier Hill.
Samarbeider tett med store ERP-er
Til daglig er han ansvarlig for det andre benet i Mynts virksomhet – Mynt Platform, som minner en del om Eedenbull-samarbeidet med Eika og Sparebanken Vest.
Det er en «white label»-løsning som først og fremst retter seg mot banker og ERP-leverandør, men ifølge Hill også er aktuell for selskaper innen flåtestyring og mobilitet.
– Vi kan tilby ERP-ene en komplett white label-løsning, med kort fra Visa eller Mastercard som et helt integrert med deres eget system via API-er. Men en ERP trenger en bank. Da er vi den banken. Vi utsteder kortene og står for kreditten, sier Hill
På ERP-siden har Mynt i dag samarbeid med selskaper som Fortnox, Accountor og Visma, sistnevnte i Danmark og Finland. Det gir selskapet betydelige distribusjonsmuligheter. Den svenske regnskapssuksessen Fortnox har for eksempel rundt 600.000 SMB-kunder.
Europeisk dialog
Når det gjelder banker blir situasjonen en annen. Banker er vant til å utstede kort og bruker helst egen balanse for kreditten.
– Da blir vi en ren teknologileverandør, som kan tilby en moderne kortløsning, sier Hill og legger til at det først og fremst handler om banker i Norden.
– Vi er i dialog med ganske mange store banker rundt om i Europa. Det finnes det en del som ser på om det faktisk er enklere at vi agerer både som kortutsteder og kredittgiver, helt enkelt fordi vi har automatisert kortprosessene, sier han.
Mynt ble startet i 2018 av de tre svenskene Baltsar Sahlin, Johan Obermayer och Magnus Wideberg. Foreløpig har selskapet ikke vært nær overskudd. Ser man må regnskapstallene til selskapet har underskuddene økt i omtrent samme tempo som omsetningen.
I 2023 omsatte Mynt for 42 millioner svenske kroner, mens resultatet endte på minus 48,5 millioner kroner.