KRYPTO
Enda en Firi-sjef takker for seg
Produktsjef Nicolaj Broby Petersen er den tredje Firi-toppen som forlater selskapet uten å ha et nytt oppdrag å gå til.
Thuc Hoang (t.v.) og Nicolaj Broby Petersen da sistnevnte hadde fått jobb i Firi.
Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Thuc Hoang kalte det en stjernesignering og var starstruck da Dirtybit-gründer Nicolaj Broby Petersen sa ja til å bli produktsjef i Firi. Nå, litt over to år etter at han begynte, kommer nyheten om at han slutter i selskapet.
– Nå er jeg klar for noe annet. I en periode fremover er planen å ha en fleksibel hverdag, med rådgiving, nye prosjekter og ekstra tid med familien. Så får vi se hva neste kapittel blir, skrev Broby Petersen på LinkedIn denne uken.
Uenigheter om strategi
Startup-profilen, som skapte Funrun-suksessen til spillselskapet Dirtybit allerede da han var student på NTNU, er med dette den tredje lederen som går fra kryptobørs-bedriften uten å ha en ny jobb å gå til.
Driftssjef, og vikarierende administrerende direktør da Thuch Hoang var i pappaperm, Marius Blaker Høgevold, forsvant ut i desember i fjor.
Begrunnelsen for avgangen var uenigheter med gründer og daglig leder (CEO) Thuc Hoang om driften og strategien i selskapet.
– Vi fant ut at det beste er at jeg slutter, rett og slett. For at en COO-CEO-relasjon skal fungere, må man være omforent på et overordnet nivå. Det var vi etter hvert ikke, sa Høgevold den gangen.
Strategisjef sluttet
Nå i våres ble det kjent at strategisjef Carl Christian Ellingsen også gikk av - heller ikke han med noe spikret å gå til. Han var sentral i utviklingen av nye tjenester og flere inntektsben å stå på for den populære kryptobørsen. Ellingsen ville ikke gå nærmere inn på årsaken til at han slutter, men i uttalelsene gikk det frem at han var enig i strategien selskapet hadde lagt seg på.
– Som kryptobørs har vi nok av potensielle veier å gå, men svært mange av disse veiene er usikre og kan potensielt føre til at vi bruker masse tid og ressurser på å lage noe som verken kundene vil ha eller som Firi kan tjene penger på. Og det kan få svært negative konsekvenser i en periode hvor vi er helt avhengig av en inntektsøkning, påpekte Ellingsen overfor Shifter.
Snuoperasjon
I innlegget på LinkedIn skriver Nicolaj Broby Petersen at han er stolt over det han og Firi har fått til i løpet av tiden han har vært der. Han viser til at selskapet gikk fra et underskudd på 68 millioner kroner i 2022 til et overskudd på 34 millioner kroner i første kvartal i år.
– En av de første utfordringene jeg ble møtt med på jobb, var en brå nedgangstid i kryptomarkedet, i tillegg til kapitaltørke for startups. Det førte til at vi måtte omstille hele selskapet på kort tid og dessverre nedbemanne halve staben med veldig flinke folk, skriver han i innlegget.
Fokuset ble skiftet fra vekst til lønnsomhet - kutte kostnader, skape flere inntektsstrømmer og optimere kjernevirksomheten. De klarte også å lande en ny emisjon i 2023, slik at det var mulig å gjennomføre planene - og Broby Petersen peker blant annet på satsing i Danmark, nye coins, push-varsler, nyhetstjeneste og Vipps-betaling som vellykkede lanseringer. Markedsandelen ble økt 37 prosent i Norge.
– Sammen med talentfulle kollegaer har tydelige prioriteringer, sylskarpt fokus og rask gjennomføring, vært nøkkelen til disse enestående resultatene, skriver han.
Holder mulighetene åpne
Nicolaj Broby Petersen har ingen umiddelbare konkrete planer. I en tekstmelding til Shifter skriver han at «fremtiden er åpen med mange spennende muligheter»:
– Jeg ser parallelt både etter nye ideer/trender og potensielle selskaper jeg kan gjøre en impact hos (slik som Firi). Så får vi se hvilken form det tar, skriver Broby Petersen videre.
På spørsmål fra Shifter om hvorfor han slutter akkurat nå, ønsker han ikke å kommentere ytterligere på dette.
– Har ikke mer å si til det, annet enn at det er har vært en bra og lærerik tid i selskapet, svarer Broby Petersen.
Shifter har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra daglig leder Thuc Hoang.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.