SAMMENSLÅING

Endelig vedtak om fusjon

Fusjonen mellom Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank mangler nå bare myndighetsgodkjenning.

Administrerende banksjef Hans Kristian Glesne og Åse Kjersti Øverdal i Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank.
Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld ble generalforsamlingen i Skue Sparebank og forstanderskapet i Hjartdal og Gransherad Sparebank enige om endelig vedtak om fusjon av de to bankene, oppgir bankene i en pressemelding.

Den sammenslåtte banken vil hete Skue Sparebank og Hans Kristian Glesne, administrerende banksjef i Skue Sparebank, blir administrerende banksjef.

«Gitt myndighetenes godkjenning tas det sikte på å gjennomføre juridisk og teknisk fusjon kommende høst. I den kommende perioden vil flere prosjektgrupper, som involverer de ansatte, jobbe med ulike fusjons-forberedelser», skriver bankene.

Banken vil få en forretningskapital på over 25 milliarder kroner, og bli en av de større bankene i Eika-alliansen.

– Vi gjør dette på bakgrunn av at det skjer mye rundt oss. Det er blitt enda tøffere konkurranse som preger marginene, samtidig, parallelt og kombinert skjer det mye på det regulatoriske som presser kostnadene. Da har vi en klar ambisjon om å være offensive og gjøre grep, sa Glesne til BankShift da fusjonen først ble kommunisert.

Banken vil ha 114 ansatte og ha kontorer i Drammen, Asker, Vikersund, Sigdal, Kongsberg, Notodden, Sauland, Bø, Hønefoss, Noresund, Flå, Nesbyen, Gol, Hol, Geilo og på Rødberg.