STRATEGI

Endringer i konsernledelsen hos Sparebank 1 Østlandet

Banken etablerer ny divisjon for å forsterke arbeidet mot økonomisk kriminalitet.

Klara Lise Aasen i sitt nye kontor på Hamar.
Publisert Sist oppdatert

Fra 1. november gjør Sparebank 1 Østlandet endringer i konsernledelsen for å forsterke arbeidet mot økonomisk kriminalitet ved å opprette en enhet som vil hete «Kvalitet og Økonomisk kriminalitet» og bli ledet av Elin B. Ørbæk.

Elin Ørbæk blir ny konserndirektør for divisjonen Kvalitet og Økonomisk kriminalitet.

– Vi har forsterket dette arbeidet i flere deler av virksomheten over tid. Men vi ønsker nå å tydeliggjøre og styrke kontrollen, gjennomføringskraften og kvaliteten i prosessene ytterligere. Derfor skilles dette nå ut som en egen konsernenhet, sier konsernsjef Klara-Lise Aasen.

Konsernsjefen mener den nye lederen for enheten passer godt til lederansvaret med lang erfaring fra banken, samt eksternerfaring som advokat, politi og etterforskning.

Samtidig blir det opprettet en ny enhet for «Drift og Integrasjon» på bakgrunn av fusjonen med Totens Sparebank. Her blir konserndirektør Johan Røstøen leder for divisjonen. Han vil også få ansvaret med integrasjonen av Totens Sparebank.

– Totens Sparebank er anerkjent som en bank med effektiv og lønnsom drift og jeg er sikker på at Johan Røstøen vil tilføre oss erfaringer og gode innspill som vil komplettere vår virksomhet, sier Aasen.