TEKNOLOGI

Få ansetter nyutdannede teknologer: – Feigt og kortsiktig

Det har lenge vært behov for flere teknologer i norsk banksektor, likevel er det utfordrende for noen nyutdannede IT-konsulenter å komme seg ut i arbeidslivet.

Administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen.
Publisert

I en spørreundersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Computas kommer det frem at IT-beslutningstakere i privat og offentlig sektor er positive til å ansette eller leie inn nyutdannede IT-konsulenter. Men 58 prosent har ikke ansatt eller leid inn nyutdannede IT-konsulenter de siste 12 månedene og kun 7 prosent oppgir at de har søkt spesifikt etter nyutdannede, det skriver Computas i en pressemelding. 

– Feigt og kortsiktig, uttaler administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen, i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen opplever nyutdannede teknologer at både sommerjobber og faste ansettelser har blitt avlyst med kort varsel. Eilertsen mener alt for få er villige til å investere i teknologenes første fase av karrieren.

– Både næringsliv og offentlig sektor må tenke mer langsiktig og ta sin del av samfunnsansvaret slik at vi raskere får flere unge teknologer ut i verdiskapende arbeid. Alle jakter de samme hodene, de med mer enn tre års erfaring, uttaler han.