FUSJON

Finansdepartementet gir skattefritak i fusjonen mellom SR-Bank og Sørøst-Norge

Skatt på gevinst ved overføring av sparebankvirksomheten til SB1 Sørøst-Norge vil ikke skje umiddelbart, har bankene nå fått beskjed om.

Administrerende direktør i Sparebank 1 Sørøst Norge, Per Halvorsen og konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag fattet Finansdepartementet et vedtak om at gjennomføring av sammenslåingen av Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge an skje uten umiddelbar skattlegging av gevinst ved overføring av sparebankvirksomheten i Sparebank 1 Sørøst-Norge, og uten umiddelbar skattlegging av eiere av egenkapitalbevis i Sparebank 1 Sørøst-Norge, inkludert de fem sparebankstiftelsene, skriver Sparebank 1 SR-Bank i en børsmelding.

Vedtaket er gitt med tre enkle vilkår:

  1. For SpareBank 1 SR-Bank ASA og SpareBank 1 Sørøst-Norge skal gjennomføring skje med skattemessig kontinuitet for den overførte sparebankvirksomheten og skattemessige inngangsverdier, avskrivningsgrunnlag og ervervstidspunkter mv. knyttet til den overførte virksomheten videreføres hos overtakende bank.
  2. For eiere av egenkapitalbevis i SpareBank 1 Sørøst-Norge som ikke er omfattet av fritaksmetoden skal gjennomføring skje med skattemessig kontinuitet, og inngangsverdier, ervervstidspunkter og skattemessig innbetalt kapital på egenkapitalbevisene i SpareBank 1 Sørøst-Norge videreføres med skattemessig kontinuitet på aksjene i SpareBank 1 SR-Bank ASA som eierne av egenkapitalbevis mottar som vederlag ved fusjonen.
  3. SpareBank 1 SR-Bank ASA skal gjøre en beregning av skattemessig gevinst ved overføring av sparebankvirksomheten i SpareBank 1 Sørøst-Norge, avgi erklæring til skatteetaten om at vilkårene i vedtaket aksepteres og informere eierne av egenkapitalbevis i SpareBank 1 Sørøst-Norge mv.

Banken skriver at det også gjelder enkelte andre vilkår. Godkjenning fra Finanstilsynet gjenstår fortsatt, men fusjonen er fortsatt planlagt gjennomført 1. oktober 2024.