OPPKJØP

Flekkefjord tar kontroll over regnskapsselskap og danner regionens største finanshus

Flekkefjord Sparebank kjøper 60 prosent av Regnskap-Service Flekkefjord, og samlokaliserer nå bank, regnskap og meglertjenester. – Vi går motstrøms, sier administrerende banksjef Heidi Nag Flikka.

Administrerende banksjef i Flekkefjord Sparebank, Heidi Nag Flikka.
Publisert Sist oppdatert

Sammenslåingen innebærer at Regnskap-Service Flekkefjord AS åtte ansatte blir en del av bankens utvidede fagmiljø. Banken vil eie 60 prosent av selskapet, mens fire lokale eiere beholder de resterende 40 prosentene. 

Det planlegges samtidig for en samlokalisering av virksomhetene på bankens hovedkontor i Flekkefjord «så raskt det lar seg gjøre», opplyses det i en pressemelding.

– Det signaliserer at vi først og fremst ønsker å bygge sterke kompetansemiljøer innen økonomi og finans, lokalt der vi er. Strategien vår er å bli den beste lokalbanken i de regionene som er i vårt markedsområde. Ved å kjøpe opp et lokalt regnskapsselskap, styrker vi den strategien, sier administrerende banksjef Heidi Nag Flikka til BankShift.

Motstrøms

I en pressemelding legger Flekkefjord Sparebank stor vekt på regnskapshusets lokale forankring, og fremstiller sammenslåingen med Regnskap-Service Flekkefjord som motstrøms i et marked med sterk konsolidering og et skifte mot større, mer sentraliserte aktører.

– Innenfor regnskap ligner en del av utviklingstrekkene på det vi erfarer som lokalbank. Det skjer mye i bransjen. Det er en sterk konsolideringstrend der mange regnskapstjenester sentraliseres. Dette er et selskap med lokalt eierskap, som også blir med videre, sier Nag Flikka.

– Blir dere ikke en del av den karusellen selv, ved å kjøpe opp et lite lokalt selskap?

– Nei, tvert imot. Vi går motstrøms. Vi signaliserer at vi vil være en lokal eier og bevare lokale kompetansearbeidsplasser. Noe at utfordringen i denne bransjen er å få tak i nødvendig kompetanse lokalt. I små arbeidsmarkeder er det vanskelig. Da har vi tro på å bygge et større kompetansemiljø lokalt. Vi tror også at det vil gjøre det mer attraktivt for unge som har reist ut å komme tilbake, og ikke minst bevare de vi har. 

Derfor var det aldri aktuelt å kjøpe hele selskapet, hevder Nag Flikka.

– For oss var det veldig viktig å ha med de lokale eierne, og vi er veldig fornøyd med 60/40-delingen.

Hun vil ikke kommentere prisen på selskapet.

Nye muligheter

En tilfreds daglig leder i Regnskaps-Service, Trond Arve Tønnessen, peker i pressemeldingen på flere fordeler ved sammenslåingen.

– Ved å kombinere våre kompetanser vil vi kunne tilby kundene enda bedre tjenester og løsninger tilpasset deres behov. Dette samarbeidet gir oss muligheten til å dele erfaringer og ressurser, og ikke minst gi oss gode rekrutteringsmuligheter som trengs til videre vekst. Vi står rett og slett sterkere sammen i en bransje i endring, sier han.