BANKLOKALER

Flyttet inn inn i Stavangers høyest bygning: – Vi skal ha like mye kontakt med kundene

DNB i Stavanger har flyttet inn 10. og 11. etasje i byens høyeste bygning. Banken har merket at det kommer inn flere jobbsøkere etter at det ble klart at de skulle flytte.

DNBs banksjef for personmarkedet i Rogaland, Ådne Digernes, og banksjef for små og mellomstore bedrifter i Rogaland, Andreas Bøe.
Publisert Sist oppdatert

DNB har flyttet opp i 10. og 11. etasje i Stavangers høyeste bygning K8. Banksjef for personmarkedet i Rogaland, Ådne Digernes, og banksjef for små og mellomstore bedrifter i Rogaland, Andreas Bøe, forklarer at den største forskjellen er at rundt 120 ansatte nå sitter i to etasjer fremfor seks.

– Vi får mye bedre kontakt med hverandre enn det vi gjorde i det gamle bygget. Der vi var før, så traff vi ikke de som jobbet i andre etasjer med mindre vi hadde et ærend der. I de nye lokalene våre, så har vi satset på en stor sosial sone slik at folk møtes og blir bedre kjent. På den måten kan vi få ut nye synergier, sier Bøe til BankShift.

De forrige kontorene til DNB i Stavanger var seks etasjer og startet på bakkenivå. Digernes mener at banken fortsatt kommer til å ha god kontakt med kundene, selv om de flyttet opp i høyden.

– Det kommer fortsatt til å være åpent for drop-in-kunder til de samme tidene som før. Dette bygget er også godt tilgjengelig med parkeringsplasser og det er nært kollektivtransport. I tillegg er det et levende bygg med en kafé i bunnen og en restaurant i toppen, forklarer Digernes. 

Når kunder tar heisen opp i tiende etasje, så kommer de inn i et lokale som ser ut som en vanlig bankfilial på bakkenivå.

Midt i bildet står det nye K8-bygget i Stavanger sentrum.

Får inn flere jobbsøknader

Digernes poengterer at det nye bygget har bedre luft og en fantastisk utsikt. At banken nå har flyttet opp i det han omtaler som det hotteste kontorlokalet i byen, gjør også at det kommer flere jobbsøknader.

– Vi har alltid hatt relativt god tilgang på folk som vil jobbe her, men vi har merket at det kommer inn flere jobbsøkere etter at det ble klart at vi skulle flytte, sier Digernes.

Bøe poengterer at bygget er mer bærekraftig enn bygget de kommer fra.

– Vi setter standarder for bærekraft overfor våre kunder, så da er det naturlig at vi også finner lokaler som er mer bærekraftig, forklarer Digernes.

– Noen overtar det bygget dere kom fra, hvordan ser dere på en kunde som har de lokalene?

– Bygget er verneverdig, så man kan ikke gjøre hva man vil der. Sannsynligvis må man rive ut innmaten innenfra og bytte vinduer, svarer Bøe.

Det er Rogaland fylkeskommune som overtar bygget etter DNB.

En klar nummer to

I Rogaland er det SR-Bank som er den største banken i de fleste kommunene, men Bøe påpeker at DNB er klart den nest største banken i fylket. Han forklarer at banken i Stavanger er som en lokalbank med stordriftsfordeler.

– Filialen her i Stavanger er ikke større enn at alle har sett hverandre. Nå som vi er i to etasjer, blir vi enda bedre kjent. At bedriftsrådgiveren kjenner kunderådgiveren gjør at vi blir bedre kjent med kunden. Det gjør at vi lettere vet hvilke kunder vi kan ha tro på, sier Bøe.

DNB jobber også for å få et lokalt stempel ved at de støtter lokale festivaler og de har kundearrangementer. Banken har også satt navnet sitt på ishockeyhallen DNB Arena og de støtter det lokale hockeylaget Stavanger Oilers. Hallen blir også brukt til konserter og banken inviterer kunder til å delta.

I en utfordrer posisjon

Det siste året har det gått trått for DNB i personmarkedet. Ved utgangen av første kvartal var privatutlånsporteføljen 17 milliarder kroner slankere enn et år tidligere.

– Hvordan er privatmarkedet her i Stavanger?

Vi er i en utfordrerposisjon. Vi jobber aktivt for å komme ut blant kunder og vi har et godt samarbeid med bedriftsmarkedet. Blant annet har vi vært ute på store arbeidsplasser som har lån i DNB, og tilbudt rådgivning til de ansatte. Det har blitt godt mottatt, forklarer Digernes.