RESULTAT

Forlater Obos-banken med superkvartal: – Har sammen klart å utfordre bransjen

Tilstrømmingen av nye kunder fortsetter i Obos-banken. Avtroppende banksjef Øistein Gamst Sandlie peker på Sbanken og Danske Bank som viktige bidragsytere.

Administrerende direktør i Obos-banken, Øistein Gamst Sandlie.
Publisert

Fredag la administrerende banksjef Øistein Gamst Sandlie frem rapporten for tredje kvartal i Obos-banken, og den siste med han bak spakene før han går over i en ny konserndirektør-rolle i Obos.

Resultat før skatt ble på 129 millioner kroner etter skatt, opp 26,4 prosent fra tilsvarende periode året før. Det gode resultatet var drevet av sterk vekst i både privat- og bedriftsmarkedet, ifølge en børsmelding. Kundeveksten i personmarkedet har økt med 12,5 prosent, og banken ser også en sterk vekst blant hovedbankkunder.

Veksten er særlig drevet av økende aktivitet i privatmarkedet, med en utlånsvekst på 7,2 prosent og en innskuddsvekst på 12,7 prosent hittil i år.

– OBOS-banken er blitt et godt og foretrukket valg blant OBOS' medlemmer. Det er blitt tydeliggjort til gangs ved den solide kundetilstrømmingen til OBOS-bankenbåde ved Sbankens overgang til DNB og nå ved Danske Banks kommende exit, sier administrerende direktør Øistein Gamst Sandlie.

– Vi har vokst til å bli en av Norges største heldigitale banker og et fullgodt alternativ for mange bankkunder, sier Sandlie. 

Banken rapporterer en økning i nettoinntekter, som nådde 272 millioner kroner, opp fra 232 millioner kroner i samme periode i fjor. Utlånstapene for kvartalet var null, ned fra 6 millioner kroner i tap i fjor. Samtidig har kostnadsprosenten gått ned til 38,4 prosent i kvartalet, mot 40,9 prosent i samme periode i fjor.

Sandlie går nå over i en ny rolle som konserndirektør for forvaltning og rådgivning i Obos. Han overlater stillingen som banksjef til finansdirektør Tore Weldingh.

– Det har vært en ære å lede OBOS-banken sammen med et dyktig team, og vi har sammen klart å utfordre bransjen, sier Sandlie.

I korte trekk: Obos-banken Q3 2024

🟢 Egenkapitalavkastning: 10,9 % (8,9 %)

🟢 Brutto utlånsvolum: 61,5 mrd. (55,7 mrd.) 

🔴 12 måneders utlånsvekst: 1,3 % (2,8 %)

🟢 Kostnadsprosent: 38,1 % (40,4 %) 

🟢 Resultat etter skatt: 129 mill. kr. (102 mill. kr.)

🟡 Tap: 0,00 % (0,01 %)

🟢 Netto renteinntekter: 252 mill. kr. (212 mill. kr.)

🟢 Netto rentemargin: 1,32 % (1,27 %)

🔴 Ren kjernekapital: 18,2 % (18,9 %)

🟡 Innskuddsdekning: 46,0 % (46,2 %)