KARRIERE

Første kvinnelige banksjef i Rørosbanken

Tone Hammer er ansatt som ny administrerende banksjef i Rørsosbanken, kun ni måneder etter at hun ble ansatt i Bjugn Sparebank.

Tone Hammer er ny banksjef i Rørosbanken
Publisert Sist oppdatert

Tone Hammer blir historiens første kvinnelige toppsjef i Rørosbanken, skriver banken i en børsmelding.

Hun tiltrer stillingen 1. mars 2024 og kommer i dag fra stillingen som administrerende banksjef i Bjugn Sparebank, som hun fikk for bare ni måneder siden.

– Sjefsjobben i RørosBanken har vært drømmejobben så langt tilbake som jeg kan huske, sier Hammer.

– Det er ikke så spennende med jobbskiftet som man kanskje skulle tro. Familien min er fra Røros og jeg har vært der mye som ung. Røros har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt, og derfor bytter jeg jobb, sier Hammer til BankShift.

Lang erfaring

Etter lang fartstid i flere forskjellige banker, og ikke minst i Eika-systemet, ser hun frem til å ta fatt på drømmejobben.

– Banken har alltid vært aktiv til å ta samfunnsansvar og være synlig. Jeg kommer til en bank som har posisjon og midler til å være med på å utgjøre en forskjell for sitt lokalsamfunn, og samtidig har et vekstkontor i Oslo. Det var også en avgjørende faktor at vi nå får muligheten til å komme tilbake til Røros, hvor jeg trivdes veldig godt med å bo og har deler av min opprinnelse, sier Hammer.

Med 24 års erfaring innen bank og finans, med blant annet stillinger som salgssjef i Eika Gruppen, markedssjef for Nordea Liv og direktør for forretningsutvikling i Sparebank 1 Nordmøre, er styret i banken fornøyd med den nye ansettelsen.

– Vi har ansatt en administrerende banksjef som leverer på alle punkter i vår kravspesifikasjon. Hun har lang og bred erfaring fra bank, scorer høyt på ledelse og gjennomføring, kjenner Eika-systemet godt og alle tidligere arbeidsgivere trekker fram hennes svært høye arbeidskapasitet. At hun allerede kjenner til lokalmiljøet og banken er nærmest som ren bonus å regne, sier styreleder John Birger Tronsaune.

Trist

Hammer påpeker at hun i dag skal ta vare på sin nåværende arbeidsgiver, og at det er litt trist å bytte ut Bjugn med Røros.

– Det er ikke noen dramatikk annet enn at det var drømmejoben, så i dag skal jeg ta vare på Bjugn Sparebank, så gleder jeg meg til nye utfordringer etter hvert, sier Hammer.