EMISJON

Fremtind Forsikring og Eika Forsikring slår seg sammen

Det er inngått intensjonsavtale om å slå sammen de to forsikringsselskapene.

Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind, og Sverre V. Kaarbøe, styreleder i Eika Forsikring.
Publisert Sist oppdatert

Fremtind Forsikring og Eika Forsikring, og deres respektive eiere Sparebank 1 Gruppen, DNB og Eika Gruppen, inngikk 12. desember en intensjonsavtale om å slå sammen de to selskapene. Det sammenslåtte selskapet vil hete Fremtind Forsikring, skirver selskapene i en pressemelding.

– Sammenslåingen befester posisjonen til «forsikring i bank»-konseptet, vil realisere betydelige synergier, og gi et bedre og bredere tilbud til kunder over hele landet, sier styreleder i Fremtind og eierrepresentant for SpareBank 1 Gruppen, Benedicte Schilbred Fasmer i meldingen.

Ny konsernsjef

Hege Toft Karlsen er konsernsjef i Eika.

Hege Toft Karlsen, som i dag er konsernsjef for Eika Gruppen, vil ta over for Turid Grotmol og bli ny konsernsjef i det sammenslåtte selskapet. Hun vil ta over senest 1. juli 2024, står det.

Fremtind og Eika Forsikring vil beholde eksisterende kontorstruktur, med hovedkontor i Oslo, og det blir ingen nedbemanninger som følge av fusjonen. Det fusjonerte selskapet vil ha om lag 1350 ansatte.

– Dette er en merkedag for oss. Samarbeidet vil gi bedre forsikringsløsninger for kunder og rådgivere over hele landet, og realisere store synergier for eierne av Fremtind. Samtidig vil konkurransen mellom alle bankene fortsatt være like tøff, sier styreleder i Eika Gruppen, Hans Kristian Glesne. 

Selskapene tar sikte på å inngå en endelig avtale for gjennomføring av transaksjonen tidlig i første kvartal 2024. Transaksjonen vil bestå i at de tre eierne overfører sine aksjer i Fremtind Forsikring AS og Eika Forsikring AS til et felleseid selskap som vil hete Fremtind Holding AS, og at de to forsikringsselskapene deretter fusjoneres.

33,7 milliarder

Selskapene skriver i pressemeldingen at man har identifisert et årlig synergipotensial i størrelsesordenen 775-930 millioner kroner, og engangseffekter på rundt 700 millioner kroner. 

Det sammensatte selskapet verdsettes til 33,7 milliarder kroner. Bytteforholdet skal ligge på 79,14 prosent til Fremtind Forsikring og 20,86 prosent til Eika Forsikring. I tillegg får Eika Gruppen et vederlag på 150 millioner kroner som vil bli betalt i form av økt utbytte for 2023.

Gjennom transaksjonen kjøper også DNB 0,76 prosent av aksjene i Fremtind Holding fra Eika Gruppen.

Etter gjennomføringen av transaksjonen, herunder aksjetransaksjonen mellom DNB og Eika Gruppen, vil Fremtind Holding ha følgende eierfordeling: SpareBank 1 Gruppen 51,44 prosent, DNB 28,46 prosent og Eika Gruppen 20,10 prosent. Fremtind Holding vil være et datterselskap i SpareBank 1 Gruppen.