SAMMENSLÅING

Fusjonen av Sparebank 1 Sør-Norge er gjennomført

Sparebank 1 Sør-Norge er nå registrert i Foretaksregisteret og fusjonen mellom Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge er således gjennomført.

Inge Reinertsen er stolt og ydmyk over å få bli Sparebank 1 Sør-Norges nye CEO.
Publisert

Fusjonen mellom Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge ble tirsdag registrert i Foretaksregisteret og dermed gjennomført, skriver bankene i en børsmelding.

Samtidig som registreringen er det registrert forhøyelse av aksjekapitalen med 2.779.683.450 kroner ved å utstede 11.187.338 nye aksjer som vederlag for eierandelskapitalen og grunnfondskapitalen i Sparebank 1 Sørøst-Norge pålydende 25 kroner hver og til tegningskurs 130,60 per aksje.

Aksjene er fordelt med 32.666.869 til Sparebank 1 Stiftelsen BV, 25.033.916 til Sparebankstiftelsen Telemark, 15.623.606 til Sparebankstiftelsen Sparebank 1 Modum, 5.262.839 til Sparebankstiftelsen Nøtterøy-Tønsberg og 4.948.876 til Sparebankstiftelsen Telemark - Holla og Lunde. De resterende er utstedt til de øvrige eierne i Sparebank 1 Sørøst-Norge.

Nye sjefer

Sparebank 1 SR-Bank er overtakende bank i fusjonen, der bankene nå bytter navn til Sparebank 1 Sør-Norge. For kort tid siden ble det klart at finansdirektør Inge Eienertsen i SR-Bank ble konsernsjef i den nye banken.

Det var en rørt Einertsen som ble presentert foran de ansatte i finanshuset i Stavanger for noen uker siden, og han spøkte til BankShift om at det nå var hans tid.

– Jeg har vært finansdirektør under tre forskjellige konsernsjefer. Så jeg har fleipet med at jeg slet ut Benedikte allerede etter tre og et halvt år, så da måtte jeg vel ta ansvar selv, lo han.

Det betyr at Sparebank 1 Sør-Norge foreløpig står med konstituert finansdirektør, ettersom noen måtte ta over rollen til Einertsen. Det ble finansdirektør Roar Snippen fra Sparebank 1 Sørøst-Norge. Han påpeker at han ikke forventer å ha jobben fast.

– Jeg er nok ingen kandidat permanent. De vil nok ha en med færre år på baken, så skal jeg gjøre det klart for personen som kommer inn. Og det er jeg helt avslappet med, sier Snippen.