SAMMENSLÅING

Fusjonen er vedtatt

Styrene i Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank har vedtatt at fusjonen mellom bankene skal gå gjennom.

Administrerende banksjef Hans Kristian Glesne og Åse Kjersti Øverdal i Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank.
Publisert

Sammenslåingen mellom Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank er nå vedtatt, melder bankene i en børsmelding onsdag morgen.

Den sammenslåtte banken vil videreføre Skue Sparebank som navn og fortsatt være notert på Oslo Børs, skriver banken.

– Vi gjør dette på bakgrunn av at det skjer mye rundt oss. Det er blitt enda tøffere konkurranse som preger marginene, samtidig, parallelt og kombinert skjer det mye på det regulatoriske som presser kostnadene. Da har vi en klar ambisjon om å være offensive og gjøre grep, sa administrerende banksjef Hans Kristian Glesne til BankShift da fusjonen ble kommunisert tidligere i år. 

Banken vil få forretningsadresse i Hol kommune. Glesne skal fortsette som admininstrerende banksjef, mens banksjefen i Hjartdalsbanken, Åse Kjersti Øverdal, blir viseadministrerende banksjef.

Styreleder i Skue Sparebank, George Fulford, foreslås som styreleder, mens styreleder i Hjartdal og Gransherad Sparebank, Barbro Ternsten, vil foreslås som nestleder frem til hun innstilles som styreleder i 2025.

Bankene oppgir hva den sammenslåtte banken ville hatt per tredje kvartal 2023:

  • Egenkapital på 2.648 millioner kroner
  • En samlet ren kjernekapitaldekning på 19,3 prosent
  • Forretningskapital på cirka 25 milliarder kroner

Den sammenslåtte banken vil fotfeste seg som den nest største eierbaserte banken i aksjonærstrukturen i Eika, og tredje største basert på forretningskapital, bak Sandnes Sparebank og Skagerrak Sparebank, når sistnevnte også er ferdig med sin fusjonsprosess med Larvikbanken og Andebu Sparebank.

  • Kontornettet skal også bestå som tidligere, og banken vil ha 16 kontorer.
  • Disse er lokalisert i Drammen, Bekkestua, Vikersund, Sigdal, Kongsberg, Notodden, Sauland, Bø, Hønefoss, Noresund, Flå, Nesbyen, Gol, Hol, Geilo og på Rødberg.
  • Banken vil etter fusjonen ha cirka 42.000 kunder.
  • Den sammenslåtte banken vil ha 114 ansatte.