KARRIERE

Går fra DSS til Frendegruppen: – Har vært actionfylt

Daglig leder Espen Nilsen i De samarbeidende sparebankene får ny rolle i banksamarbeidet.

Daglig leder Espen Nilsen i DSS.
Publisert Sist oppdatert

De samarbeidende sparebankene (DSS) og Lokalbank-alliansen velger å slå seg sammen kort tid etter at de to grupperingene inngikk et samarbeid i Frendegruppen.

Daglig leder i DSS, Espen Nilsen, tok på seg rollen i fjor høst, like før Haugesund Sparebank lanserte sin inntreden i Eika, og dermed forlot DSS. Den gang kunne Nilsen fortelle til BankShift at det ble en litt annerledes start på lederrollen i DSS enn han hadde sett for seg.

Nå skriver DSS og Lokalbank i en melding at Nilsen vil gå over i en rolle i Frendegruppen, ettersom at DSS og Lokalbank slår seg sammen.

– Det som skjer er at jeg går over i Frendegruppen og blir en del av det teamet som bygges opp der, og skal hjelpe til med det, sier Nilsen til BankShift.

«Som en følge av sammenslåingen vil Nilsen gå over i ny rolle hos Frendegruppen, som inkluderer alle bankene som inngår i det nye samarbeidet»,  skriver alliansen.

Frendegruppen organiserer eiere og distributører av Frende Forsikring, og de fleste også i Brage Finans og Norne Securities. Gruppen skriver at en viktig oppgave for det nye sparebanksamarbeidet blir å støtte opp om og videreutvikle produktselskapene hvor eierbankene er medeiere, i tillegg til å sikre lokal tilstedeværelse, lokal beslutningsmyndighet og lokale arbeidsplasser.

– Actionfylt

Nilsen tok over som daglig leder i DSS 1. september i fjor, og som nevnt startet det brått med uttredelse fra Haugesund Sparebank. Etter det sier Nilsen det har gått slag på slag.

– Det har vært actionfylt. Jeg fikk en krevende start da jeg omtrent passerte Haugesund Sparebank i døra da jeg kom inn i DSS, noe jeg ikke forventet. Men det har vært utrolig spennende. Jeg ble advart da jeg begynte med sparebankene at det kunne være litt kjedelig, men det har vært alt annet, sier Nilsen.

– Siden jeg startet i september i fjor har det knapt gått en uke uten at det har skjedd noe stort i sektoren, så det har vært hektisk, men også gøy. Det er også en grunn til at jeg ønsker å fortsette i sektoren hos Frendegruppen, legger Nilsen til.