SAMMENSLÅING

Går sammen om ny regionbank i Rogaland

Styrene i Sandnes Sparebank og Hjelmeland Sparebank har vedtatt en plan for sammenslåing. Sammen vil de etablere Rogaland Sparebank.

Adm. direktør Trine Stangeland og Adm. banksjef Bjørn Tjensvold.
Publisert Sist oppdatert

Sammenslåingen av Sandnes Sparebank og Hjelmeland Sparebank vil ifølge partene gi mer kraft til å ta en større posisjon i Rogaland, som i en børsmelding beskrives som «et spennende og voksende marked ». 

En større bank har også bedre forutsetninger for å tilfredsstille stadig skjerpede regulatoriske krav, påpekes det.

– Rogaland Sparebank har ambisjoner om vekst og om å bli den ledende lokale sparebanken i Rogaland, sier styreleder Harald Espedal i Sandnes Sparebank i meldingen.

Den sammenslåtte banken har mål om bedre lønnsomhet enn det bankene klarer å oppnå hver for seg.

– Og i tillegg vil en lønnsom bank gi mer tilbake til eierne og til lokalsamfunnet i form av kundeutbytte og gaver til samfunnsnyttige formål.

Fusjonen vil bety at Hjelmeland Sparebank vil kunne tilby kundeutbytte for første gang.

Vedtaket om sammenslåing kommer ikke lenge etter at det ble kjent at Sparebank 1 SR-Bank, som har sitt utspring og mye av sin virksomhet i Rogaland, slår seg sammen med Sparebank 1 Sørøst, og danner landets tredje største bank, Sparebank 1 Sør-Norge

Nedslagsfeltet til nye Rogaland Sparebank vil omfatte Ryfylke og Nord Jæren, med et befolkningsgrunnlag på rundt 300.000 personer. Det presiseres i meldingen at dette området også favner et bredt næringsliv.

– Rogaland Sparebank forankres i lokale verdier og tradisjoner og kombinerer dette med en spenstig merkevare, en fremoverlent og stolt kultur og sterke fagmiljøer. I tillegg sikrer en at kompetanse forblir lokalt. Den nye banken vil ha som mål å være blant de mest attraktive arbeidsgiverne i regionen, sier styreleder Øyvind Lundbakk i Hjelmeland Sparebank.

Ledelsen

Konsernet Rogaland Sparebank får 183 ansatte, hvorav 151 skal jobbe i Rogaland Sparebank og 32 ansatte skal jobbe i Aktiv Eiendomsmegling. 

Bankens forvaltningskapital blir i underkant av 39 milliarder kroner.

– Sammen skal vi utvikle en felles kultur og et vinnerlag som skaper kundeopplevelser på øverste nivå. Vi skal fortsatt ha rådgivere med personlig touch, som er tett på kundene og som har kjennskap og kunnskap om det lokale markedet, og i tillegg evne til å ta raske beslutninger. Kundene vil i stor grad ha samme rådgiver og alle kundene vil få kundeutbytte, sier Trine Stangeland, administrerende direktør i Sandnes Sparebank.

Hun er tiltenkt den samme stillingen i den sammenslåtte banken. Bjørn Tjensvold, som i dag er administrerende banksjef i Hjelmeland Sparebank, skal inn i bankens øverste ledergruppe, i rollen som direktør for strategi. 

Tomas Nordbø blir være finansdirektør, mens Harald Espedal, som er styreleder i Sandnes Sparebank, er tiltenkt rollen som styreleder. Øyvind Lundbakk, som i dag er styreleder i Hjelmeland Sparebank, er tiltenkt rollen som styremedlem i Rogaland Sparebank.