FUSJON

Grønt lys for fusjon mellom kredittselskapene til Eika og Sparebank 1

Myndighetene har godkjent at Sparebank 1 og Eika etablerer sparebankalliansenes felles kredittselskap.

Administrerende direktør Ronny Smolan.
Publisert

Finanstilsynet godkjenner sammenslåing av Eika Kredittbank og Sparebank 1 Kreditt, det skriver partene i en pressemelding. Det var fra før kjent at Konkurransetilsynet ikke hadde innvendinger til sammenslåingen. Etter sammenslåingen vil over en million nordmenn være kunder av det nye selskapet, mens samlet markedsandel innenfor kredittkort og forbrukslån ved sammenslåing er estimert å være på 7 prosent.

– Vi har fått et godt og grundig svar fra Finanstilsynet på våre søknader. Nå fortsetter arbeidet med å legge grunnlaget for det nye selskapet i tråd med de vilkår myndighetene har satt. Innenfor et forretningsområde preget av stor internasjonal konkurranse skal vi sammen skape en slagkraftig og ansvarlig nasjonal aktør, sier administrerende direktør Ronny Smolan.

Kredittselskapet har fått tillatelse fra Finanstilsynet på visse vilkår som blant annet kapitalkrav, etablering rutiner og styrende dokumenter for å motvirke hvitvasking og terrorfinansiering samt endre navn. Disse forholdene vil bli avklart i dialog med Finanstilsynet før selskapene slår seg sammen.