SAMMENSLÅING

Grønt lys til fusjon for Skue Sparebank

Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank har fått godkjenning fra Finanstilsynet, og sikter på gjennomføring av fusjon i sommer.

Administrerende banksjef i Skue, Hans Kristian Glesne, vil være administrerende banksjef i nye Skue, mens Åse Kjersti Øverdal blir viseadministrerende.
Publisert

Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank skriver i børsmeldinger mandag morgen at bankene har fått de nødvendige godkjenningene fra Finanstilsynet for fusjon.

Bankene har fått et vedtak om at den sammenslåtte bankens pilar 2-krav skal være på 2,60 prosent, og skal oppfylles med minimum 56,25 prosent ren kjernekapital og minst 75 prosent kjernekapital.

Skue Sparebank skal i forbindelse med fusjonen også forhøye eierandelskapitalen med i overkant av seks millioner kroner ved utstedelse av nye egenkapitalbevis.

Bankene tar sikte på å gjennomføre sammenslåingen den 1. august 2024.

Banken vil ha 114 ansatte, med kontorer i Drammen, Asker, Vikersund, Sigdal, Kongsberg, Notodden, Sauland, Bø, Hønefoss, Noresund, Flå, Nesbyen, Hol, Gol, Geilo og Rødeberg. Banken som vil hete Skue Sparebank etter fusjonen, vil ha en forretningskapital på like over 25 milliarder kroner, og dermed bli en av de større bankene i Eika-alliansen.

– Vi gjør dette på bakgrunn av at det skjer mye rundt oss. Det er blitt enda tøffere konkurranse som preger marginene, samtidig, parallelt og kombinert skjer det mye på det regulatoriske som presser kostnadene. Da har vi en klar ambisjon om å være offensive og gjøre grep, sa administrerende banksjef Hans Kristian Glesne i Skue Sparebank til BankShift da fusjonen ble foreslått.

Det er også Glesne som blir administrerende banksjef i den fusjonerte banken.