KARRIERE

Han blir styreleder i storsatsingen Kredittbanken

Jon Håvard Solum, banksjef i Grong Sparebank, er utnevnt til ny styreleder for det felles kredittselskapet til Sparebank 1 og Eika. 

Jon Håvard Solum, banksjef i Grong Sparebank, er utnevnt til ny styreleder for sparebankenes kredittselskap, Kredittbanken ASA. Her sammen med administrerende direktør Ronny Smolan i Kredittbanken.
Publisert

På nyåret overtar dagens Sparebank 1 Kreditt produktområdene kredittkort og usikrede nedbetalingslån fra Eika Kredittbank, og med det etableres sparebankalliansenes felles kredittselskap: Kredittbanken ASA – Del av SpareBank 1 og Eika.

Det opplyses i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Styreleder for Kredittbanken blir Jon Håvard Solum (58). Han har lang fartstid innen finanssektoren og er i dag administrerende banksjef i Grong Sparebank. Han har i tillegg styreverv i NTE og Finans Norge, og er leder av representantskapet i Eika Gruppen.

Dagens styreleder i Sparebank 1 Kreditt, Per Ivar Kleiven (56), blir nestleder i det nye styret. 

I tillegg vil styret bestå av Kari Elise Gisnås (59), Cecilie Andresen (52), Bente Sollid (56), Tore Haarberg (58) og Bengt Olsen (53). 

Styret vil også bestå av ansattvalgte fra begge selskap, opplyses det.

Kredittbanken vil være direkte eid av sparebankene i begge allianser. Selskapet vil få rundt 120 ansatte, fordelt på hovedkontoret i Trondheim og kontorene i Oslo og på Gjøvik.

– Innenfor et forretningsområde preget av stor internasjonal konkurranse skal vi skape en slagkraftig og nasjonal aktør som bidrar til at sparebankene vil hjelpe enda flere kunder enn i dag, sier administrerende direktør Ronny Smolan i Kredittbanken.

Etter sammenslåing vil over èn million nordmenn være kunder av selskapet. Samlet markedsandel innenfor kredittkort og forbrukslån vil være på syv prosent.