KJERNEBANK

Handelsbanken inngår ny avtale med Tietoevry

Handelsbanken Norge vil nå gå over på den nye modulære kjernebankløsningen til Tietoevry Banking.

Klaus Andersen, CEO for Tietoevry Banking.
Publisert

Handelsbanken Norge har inngått en ny femårig avtale med Tietoevry Banking om leveranse av en komplett løsningsportefølje. Dette er en forlengelse av en tidligere avtale, og sentralt i den nye avtalen er overgangen til en moderne og modulær kjernebankløsning.

Avtalen inkluderer også kjernebank, kort- og betalingsløsninger, formuesforvaltning og løsninger for å bekjempe økonomisk kriminalitet.

– Vi er veldig stolte over å kunne forlenge og fornye vårt langvarige samarbeid med Handelsbanken Norge,  sier Klaus Andersen, CEO for Tietoevry Banking, i en pressemelding. 

–  Vi vil migrere Handelsbanken Norge til vår moderniserte teknologiplattform, noe som gir større effektivitet og skalerbarhet, og dermed raskere lansering av nye tjenester. Samtidig har vi høye krav til sikker og stabil drift av løsningene, sier han.

Handelsbanken er en av Norges største banker og har 38 kontorer i Norge.

– Dette er en stor og viktig avtale som gir oss forutsigbarhet i både løsninger og systemer for fremtiden. Vi er svært fornøyde med å ha en ny avtale på plass, sier Øystein Aulin, direktør for teknologi og utvikling i Handelsbanken.