STRATEGI

Har økt med 1500 årsverk på 5 år: – DNB vil være føre var

Forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Asset Management tror ansatt-kuttene til DNB vil gjøre seg gjeldende i blant annet administrasjonen og ute i distriktene.

Magnus Vie Sundal, forvalter i Borea Asset Management.
Publisert Sist oppdatert

I dag kom nyheten om at DNB skal kutte 500 årsverk før året er omme.

– De vil være føre var. Rentene skal ned, noe som fører til at inntektene stagnerer. Kredittveksten er lav, og derfor ser de på kostnadsbasen.

Det mener forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Asset Management. Han er ikke overrasket over kuttene.

– DNB har økt antall årsverk mye de siste årene, med over 1500 nye ansatte de siste fem årene når vi inkluderer S-banken. Nå er det press på marginene. Lønnsveksten ligger på 3 til 5 prosent i året, så de forsøker nok å unngå en skvis her. Da er det er naturlig å se nærmere på årsverkene, sier han.

Kutt i distriktene og administrasjonen

Finansdirektøren i DNB, Ida Lerner, uttalte til BankShift at kuttene går bredt over DNB, og at de vil berøre ansatte som sitter på hovedkontoret, ute i distriktene, på lokalkontor og på internasjonale kontorer. I børsmeldingen skrev banken at et av tiltakene for kostnaddseffektivitet er sentralisering.

– DNB retter seg jo mot de større bedriftene, mens regionene er området til de lokale sparebankene. Jeg tror ikke det vil endre DNBs posisjon altfor mye hvis de kutter i distriktene, påpeker Vie Sundal. Han legger til at administrasjonen til banken har vokst betydelig de siste årene.

– Bankene har sett en betydelig økning i regulatorisk arbeid, anti-hvitvaskingsarbeid, backoffice-funksjoner og administrasjon de siste årene, så jeg er ikke overrasket om dette er områder som omfattes av prosessen, mener han.

Borea Asset Management har aksjer for 261 millioner kroner i DNB.