KARRIERE
Her kjemper bransjeaktørene om de klokeste studenthodene: – Målet er å spre ordet
Finanstilsynet var blant aktørene som var tilstede ved UiO for å vise seg frem for studentene, som var nysgjerrige på bredden av arbeidsoppgavene hos de forskjellige.

Forrige uke var det karrieredagene på Universitetet i Oslo (UiO). Her kunne arbeidsgivere møte studenter, for å hjelpe studentene i å bestemme seg for hva man skal jobbe med etter endt studie, eller til og med mens studien pågår.
Mer enn 70 arbeidsgivere møtte opp på UiO, der Finanstilsynet, Finansdepartementet, Gjensidige, Skatteetaten og Økokrim var blant de finansielle institusjonene som var til stede.
– Målet er å spre ordet om oss. Synliggjøre hva vi jobber med, hva slags kandidater vi er ute etter og gi et bilde av hva vi jobber med og ansvarsområdet vårt, sier seniorrådgiver på HR Anders Lervåg Thiseth i Finanstilsynet til BankShift.
Gjennom hele uken var det lagt opp program for studentene, der de fikk prate med forskjellige arbeidsgivere blant annet på stand. Over 70 stands var satt opp i det som endte opp med å bli et trangt og varmt lokale.
Lurer på hva arbeidsoppgavene er
Til tross for sjokoladen på standen til Finanstilsynet, forteller Thiseth at de aller fleste av studentene som kommer innom, er nysgjerrig på hvilke arbeidsoppgaver som finnes i Finanstilsynet.

– Det er overraskende få av de som kommer for å ta sjokolade. De vil ofte vite hva vi driver med. Noen har sett seg ut oss på forhånd, mens andre har mer spesifikke spørsmål om områdene vi jobber med, sier han.
Thiseth påpeker at det er mange forskjellige områder i Finanstilsynet, og at tilsynet trenger folk med forskjellig utdanningsbakgrunn. Derfor er standen på et sted som UiO god å ha.
– Det er vanskelig å måle akkurat effekt, men vi opplever at vi får vist oss frem. Det er mange studenter og et bredt nedslagsfelt. Og for de som har utdanningsbakgrunn som er relevant for oss, har vi veldig mange spennende arbeidsoppgaver. Vi har et bredt ansvarsområde, sier Thiseth.
Finanstilsynet har også ute studentstillinger nå, derfor mener Thiseth det kan være ekstra viktig med en stand, sånn at de som står på standen kan vise til ledige stillinger i tilsynet om studentene er interessert.
– Vi har studentstillinger, og vi får gode tilbakemeldinger på at studentene jobber med reelle arbeidsoppgaver, som enkle saksbehandlingssaker, at de trives. Nå har vi flere studentstillinger utlyst, og da er det fint å kunne vise til det når vi står på stand, sier Thiseth.
Utstoppede dyr
Det var flere studenter innom Økokrim-standen da BankShift var innom. Ved siden av Politiet, med en liten utstilling av dyr, kunne rådgiver på HR Johanne Wahl i Økokrim at det er mange av studentene som ikke vet at Økokrim driver med så mye forskjellig.
– Grunnen til at vi har stilt ut disse fuglene, som er fra beslag, er at det er mange som ikke vet at vi også har en avdeling på miljøkrim. Det vekker interesse fra folk med biologibakgrunn for eksempel. Ellers bruker vi standen til å fortelle om organisasjonen, sier Wahl.

Også Økokrim forteller at de er interessert i å prate med studenter med forskjellig studieretninger da det er et bredt område med arbeidsoppgaver i Økokrim.
– Vi skal i høst rekruttere til flere stillinger, så det er interessant å være her på stand. Vi ønsker søkere i alle aldersgrupper og med variasjon i bakgrunn. De fleste studentene kommer innom for å spørre om deres bakgrunn er relevant, så da forteller vi om alle mulighetene, sier Wahl.
– Føler du at Økokrim klarer å nå ut til studentene her på karriereuka?
– Ja, det vil jeg si. På vår stand har det vært ganske høyt trykk. Studentene er positivt overrasket over at de ikke nødvendigvis trenger så lang erfaring for å kunne jobbe hos oss, når de spør om det, sier Wahl.