KARRIERE

Hun tar over i Finance Innovation: «Åpenbart valg som ny klyngeleder»

Rea Parashar var den alle ønsket som Bent Gjendems etterfølger i fintech-klyngen.

Rea Parashar, daglig leder i Finance Innovation
Publisert

Rea Parashar blir ny daglig leder av NCE Finance Innovation. Hun har vært en viktig del av klyngen helt siden oppstarten i 2018 og har fungert som nestleder og COO siden 2022. 

– Styret i NCE Finance Innovation er svært fornøyd med at Rea tar over som daglig leder. Nå som klyngen har nådd det øverste nivået av klyngefinansiering hos Innovasjon Norge, er det viktig å opprettholde kontinuitet i ledelsen. Rea har dyp kjennskap til klyngens historie og aktører, og hun nyter stor tillit blant medlemmene. Vi er trygge på at hun vil lede klyngen på en fremragende måte, sier styreleder  Anders Skjævestad i en pressemelding.

Sikret seg ny støtte

Nylig fikk Finance Innovation beskjed fra Innovasjon Norge at klyngen var sikret tilskudd for tre nye år fra det nye oppdaterte klyngeprogrammet.  De tidligere modulene, Arena, Arena Pro, NCE (Norwegian Center of Excellence) og GCE (Global Center of Excellence) er erstattet av tre nye programmer, NIC Connect, NIC Explore og NIC Impact. 

Finance Innovation får penger fra det siste. Foreløpig er fintech-klyngen sikret 2.5 millioner kroner i generell støtte, men har mulighet å sikre like mye til i andre tildelinger, slik at det endelige beløpet blir like stort som tidligere.

– Å sikre at vi får disse midlene basert på vår klyngestrategi og fokusområdene vi har definert; muliggjørende teknologi, bærekraft og eksport, blir den viktigste oppgaven til å begynne med, sier Parashar til BankShift. 

Utdannet ved LSE

Hun er utdannet ved London School of Economics (LSE). Før hun begynte i klyngen, arbeidet hun med oppstartsselskap i London, ved den norske ambassaden i London og i Innovasjon Norge. I rollen som COO har hun bidratt til å styrke klyngens posisjon som en ledende aktør i finans- og fintechmiljøene, både i Norge og i Norden.  I løpet av sin tid i klyngen har hun også deltatt som medlem i regjeringens lovutvalg for Finanstilsynsloven.

– Det er en stor tillitserklæring fra styret at de har vært så tydelige på at de ønsker meg i denne rollen, sier Parashar, som ser frem imot å samarbeide med administrasjon, styre og medlemmer for å nå målene for den kommende treårsperioden og sikre at NCE Finance Innovation befester sin posisjon som et kraftsentrum i norsk og nordisk fintech.

– Jeg skal videreføre det Bent har bygget opp med Fintech-festivalen, men sørge for å bruke mer av mitt internasjonale nettverk, sier Parashar.

Slutter, men flytter ikke

Den avtroppende sjefen Bent Gjendem, som slutter for å bli sjef i Heder Bank,  fortsetter som en ressurs i klyngen ut året. I følge pressemeldingen skal han først og fremst jobbe med forberedelsene til neste års Norway Fintech Festival. 

Og selv om han forlater sjefsstolen, forlater han ikke lokalene. Den nye banksatsingen skal til å begynne med bruke lokalene 

– Rea er et åpenbart valg som ny klyngeleder. Jeg vet at hun vil gjøre en fantastisk jobb i denne rollen. Hun har en unik evne til å se muligheter og løfte andre – noe medlemmene i NCE Finance Innovation vil nyte godt av, sier Gjendem i pressemeldingen og legger til:

– Selv vil jeg fortsette å heie fra sidelinjen, både på Rea og klyngen.