FLYTTING

Instabank snur – vurderer utflagging

I august hadde Instabank ingen planer om å flytte til Sverige. Nå har pipen fått en annen lyd.

Robert Berg, adm. dir. Instabank
Publisert

– Det er vanskelig å se for seg en fremtid i Norge for en liten nisjebank som Instabank, og det er veldig trist og et tap for både næringslivet og samfunnet her, sier administrerende direktør i den norske nisjebanken, Robert Berg, til E24.

Som Oddbjørn Berentsen i Lea Bank før han (som fullbyrder flyttingen til Sverige på nyåret), peker Berg på pilar-2-kravene.

Han mener at banken kunne levert billigere produkter og samtidig økt egenkapitalavkastningen med seks prosentpoeng fra dagens 12, dersom den var basert i Sverige eller Finland.

Berg antar overfor avisen at flere norske nisjebanker nå teller på knappene og vurderer å flytte over grensen, blant annet fordi det vil gi langt bedre tilgang på investorkapital.

– Vi vurderer også våre alternativer for videre utvikling av Instabank, sier han til avisen.

Tonen har endret seg på få måneder. I et intervju ned BankShift ved utgangen av andre kvartal, sa Berg at banken ikke vurderte å flytte.

Det begrunnet han med bankens ambisjon om å vokse innen kassekreditt og refinansieringslån, fremfor forbrukslån.

– Fordelene med å flytte til Sverige er ikke like stor på de områdene. Det er på forbrukslån de virkelige besparelsene kan gjøres. Derfor har vi ingen planer om å flytte per nå, sa han i august..