STOREBRAND

Investerer i fremtiden for banken og Kron

Investeringsplattformen Kron gikk med stort underskudd i 2023, men sjefen for Storebrand Bank mener det er gjort store investeringer før tjenesten fusjoneres med personamrkedet i banken.

Camilla Leikvoll admministrerende direktør i Storebrand Bank.
Publisert

Investeringsappen Kron, som ble kjøpt av Storebrand i 2022, fortsetter å gå i minus.

Resultat før skatt i 2023 kom på negative 127,6 millioner kroner for sparing- og investeringsappen Kron. Storebrand kjøpte Kron for 400 millioner kroner i 2022 og sier til Finansavisen at underskuddet er i tråd med strategien.

– Kostnadene og tilhørende underskudd i Kron i fjor var som planlagt, og helt i tråd med vår strategi for å investere i videre vekst. Vi tok noen større investeringer for å stryke vår skaleringsevne. Blan annet flyttet vi over kron på samme plattform som bank og sparing. Kron er en digital spydspiss i satsingen vår på personmarkedet og har hatt en knallsterk vekst det siste året, sier administrerende direktør Camilla Leikvoll for Storebrand Bank i en epost til Finansavisen.

Hun påpeker at Kron i løpet av 2024 skal fusjoneres med Storebrand Bank, og at appen skal videreutvikles deretter som en tjeneste for personmarkedet i banken.

Konsernresultatet til Storebrand i 2023 kom på 947 millioner kroner, mens Storerband Bank hadde et resultat før tap på 133,9 millioner kroner i 2023.