KARRIERE

Klara Lise Aasen ny konsern­sjef i SpareBank 1 Østlandet

Aasen tar over etter Richard Heiberg, som går av med pensjon til våren. Hun blir den første kvinnelige toppsjefen i SpareBank 1 Østlandets 178-årige historie.

Klara Lise Aasen har bred erfaring fra banksektoren. Nå blir hun sjef i Sparebank 1 Østlandet.
Publisert Sist oppdatert

Så sent som i september meldte Klara Lise Aasen selv at hun returnerte til sin gamle arbeidsgiver DNB, som divisjonsdirektør for Corporate Banking, etter nesten tre år i Bank Norwegian

Det engasjementet ble imidlertid svært kortvarig. Mandag morgen melder Sparebank 1 Østlandet at hun blir deres neste sjef, etter at nåværende administrerende direktør Richard Heiberg, som går av med pensjon 1. april neste år.

– Jeg er opptatt av at folk trives på jobb og ønsker å være en synlig leder og en engasjert ambassadør for banken, sier hun, og legger til at hun som totning har hjerte for Innlandet og ser fram til å flytte tilbake til regionen.

Aasen er utdannet statsautorisert revisor fra NHH i Bergen, og har bred erfaring fra banksektoren. Før DNB-jobben hun nå sitter i, fylte hun flere roller i Bank Norwegian, først som finansdirektør, deretter som konstituert administrerende direktør under fusjonen med Noba. I årene før var hun i DNB og Nordea. Hos sistnevnte jobbet hun i nesten 12 år. Aasen har også jobbet i KPMG og EY.

Styret i Sparebank 1 Østlandet har siden tidlig i høst jobbet med å finne Heibergs etterfølger, og skriver i en pressemelding at de har hatt «en rekke kompetente kandidater» til vurdering. 

Et enstemmig styre stilte seg bak valget av Klara Lise Aasen.

– Styret mener Klara Lise har de egenskapene og den kompetansen som skal til for å videreføre og utvikle SpareBank 1 Østlandets posisjon som en lokalt forankret, solid og framtidsrettet bank for personer og bedrifter i bygd og by på Østlandet. Hun er en framoverlent og resultatorientert person som har vist evne til å fokusere på lønnsom vekst og lansere vellykkede satsinger. Samtidig er hun opptatt av å skape en tillitsbasert organisasjon hvor ansatte blir sett og satset på, sier styreleder Siri J. Strømmevold i SpareBank 1 Østlandet.

Klara Lise Aasen tiltrer stillingen 1. april 2024.