SAMMENSLÅING

Konkurrerende banker om fusjon: – Uheldig for fylket på sikt

Bankene i hovedområdet til Hjartdal og Sparebank mener det er uheldig om bankens hovedkontor forsvinner ut av fylket.

Administrerende banksjef Hans Kristian Glesne og Åse Kjersti Øverdal i Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank.

Onsdag denne uken skal forstanderskapet i Hjartdal og Gransherad Sparebank og Skue Sparebank bestemme om bankene skal fusjoneres. Da er det Skue Sparebank som blir overtakende bank.

Det betyr at det forsvinner en bank med hovedkontor i Telemark. Noe de konkurrerende bankene i Telemark mener er uheldig. Telemarkavisen har intervjuet alle banksjefene i området.

– Sparebanker som blir fusjonert ut av Telemark er uheldig for fylket på sikt. Vi er avhengig av, og det er viktig med lokal, risikovillig kapital. Videre er det viktig at avgjørelser blir tatt nærmest mulig kundene og at vi opprettholder kompetansearbeidsplasser. I motsatt tilfelle vil dette få store konsekvenser for lokale bedrifter, arbeidsplasser og tallet på innbyggere. Dette gjelder spesielt i distriktene, sier administrerende banksjef Ben Roger Elvenes i Sparebanken Din.

Om Hjartdal og Gransherad Sparebank blir fusjonert ut av Telemark, til Skue som har hovedkontor i Buskerud, vil Telemark fortsatt ha fire banker med hovedkontor i fylket; Skagerrak Sparebank, Sparebanken Din, Drangedal Sparebank og Tinn Sparebank.