KARRIERE

Konstituert som leder for antihvitvasking i DNB: – Spennende å forsøke seg

2024 starter med rokeringer i antihvitvaskingsteamet hos DNB.

Terje Aleksander Fjeldvær er konstituert som leder for antihvitvasking i DNB.
Publisert

Terje Aleksander Fjeldvær er konstituert som leder for antihvitvasking i DNB. Han overtar roret i en divisjon avdeling med rundt 130 ansatte etter at Hege Hagen gikk til Vipps MobilePay.

– Det blir spennende å forsøke seg som leder for divisjonen, sier Fjeldvær til BankShift.

Han har tidligere hatt ansvar for bedragerienheten i banken og internasjonale sanksjoner. Desirée Davidsen overtar ansvaret for førstnevnte og Sebastian Claydon Takle får ansvaret for sistnevnte. De to ansvarsområdene inngår i divisjonen som Fjeldvær nå er konstituert leder for.

– Jeg jukset litt og snakket med en del medarbeidere før jul. Det er gjort mye bra arbeid i flere år og det er mange dyktige og kompetente folk i divisjonen jeg nå får ansvaret for og det er ingen ting som haster å fikse med det første, smiler Fjeldvær.

Mye arbeid med sanksjoner

Fjeldvær fikk ansvaret for internasjonale sanksjoner for to år siden da Russland gikk til militært angrep på Ukraina. Mange russiske selskaper og privatpersoner fikk sanksjoner mot seg som blant andre norske banker måtte håndtere. Fjeldvær forklarer at det var mye arbeid i starten.

– Det var krevende å få kontroll på alle reglene og nye listeføringer som kom, sier Fjeldvær.

– Er det like krevende nå, eller har dere fått kontroll på hvem og hva som skal sanksjoneres?

– Jeg vil våge å si at vi har bedre kontroll nå og at det er når det kommer nye sanksjoner så håndterer vi det som en del av den daglige driften, sier Fjeldvær.