STRATEGI

Slanker organisasjonen – nå jakter hun etter ny konsernsjef for personmarkedet

Grepene Sparebank 1 Nord-Norge nå tar, er nødvendige for å håndtere endringer både i bransjen og internt i konsernet, ifølge toppsjef Hanne Karoline Kræmer. En av de viktigste lederstillingene i selskapet lyses nå ut.

Hanne Karoline Kræmer på scenen under Sparebankdagene i Tromsø.
Publisert Sist oppdatert

Etter snart ett år i sjefsstolen, varslet Hanne Kaoline Kræmer nylig at Sparebank 1 Nord-Norge skulle i gang med å effektivisere bedriften.  I dag fikk vi se de første endringene, i form av forandring i både konsernets ledelse og organisering.

– Dette er en del av våre fem strategiske satsingsområder frem mot 2030, og en nødvendighet for å håndtere endringer både i bransjen og internt i konsernet. For å lykkes med de endringene vi har foran oss, må vi rendyrke våre områder og øke gjennomføringskraften, sier Kræmer til BankShift.

Hun bekrefter at denne omstillingen er en del av den tidligere omtalte forenklingsstrategien til SNN. 

– Vi skal bli en slankere konsernledelse og samtidig samle funksjoner for å styrke og hente ut effektivitet. Det handler om å skape færre og større enheter, hvor vi kan bruke konsernets samlede kraft inn mot datterselskaper for bedre samhandling og tydeligere prioriteringer, sier hun.

Hun legger til at effektivitetsøkningen også skal gagne arbeidet SNN gjør i SB1-alliansen.

Stilling lyses ut snarlig

Omorganiseringen innebærer at Lasse Hagerupsen, som har vært en del av konsernledelsen siden 2014 forlater konsernet og sin rolle som sjef for personmarkedet,

– Hagerupsen har valgt å søke nye utfordringer og bedt meg om å finne en erstatter. Han har vært 14 år i konsernet, hvorav 10 år i konsernledelsen. Bjørn Bardal er nå konstituert i rollen og rapporterer fortsatt til Lasse, forteller hun.

Kræmer kan også røpe at en høythengende stilling i banknorge snart blir tilgjengelig:

– Vi planlegger å lyse ut stillingen snart, kanskje allerede i morgen.

Føre-var-strategi

– Var det noe som ikke fungerte godt nok tidligere, som gjør at dere nå må gjennomføre denne omstillingen?

– Når det gjelder behovet for denne omstillingen, handler det om at vi må justere oss i tråd med endringene som skjer rundt oss og kundens forventninger, forteller Kræmer.

Hun legger til at organisasjonen de hadde for 3–5 år siden ikke nødvendigvis er best tilpasset dagens behov, og ar konsernet derfor hele tiden må gjøre nødvendige justeringer og tilpasse seg.