INKASSO

Kredinor-sjefen får beskjed om å gå på dagen

Styret i inkassoselskapet har bedt administrerende direktør om å trekke seg fra stillingen og har fra og med i dag ny administrerende direktør.

Tidligere administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Kredinor.
Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding onsdag morgen skriver inkassoselskapet Kredinor at det gjøres endringer i ledelsen. Styret i selskapet har bedt administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin posisjon, noe han skal ha godtatt.

– Styret vil at Kredinor fortsetter og styrker sin posisjon som markedsledende innen gjeldsbetjening. Vi har som mål å sikre fortsatt vekst for selskapet innenfor kjernevirksomheten, som er inkasso. Samtidig vil styret foreta en evaluering av øvrige inntektssegmenter. Når Kredinor nå gjør disse endringene mener styret at det er riktig å finne en ny leder til å ta Kredinor videre, sier styreleder Sverre Gjessing i børsmeldingen.

Rolf Eek-Johansen overtar fra i dag som konstituert administrerende direktør, mens Lisa S. Legallais-Hansen blir viseadministrerende direktør. Eek-Johansen kommer fra stillingen som investeringsdirektør, mens Legallais-Hansen har vært driftsdirektør.

En konstituert finansdirektør vil også bli utpekt snarlig, ettersom Nysteen hadde ansvaret for finansdirektør-oppgavene i selskapet.

I rapporten fra Kredinor i tredjekvartal skriver selskapet at resultatet var svakere enn forventet. Kredinor reduserte bokført verdi på sine porteføljer på 180 millioner kroner i tredje kvartal.